Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, İl İstihdam Kurulu Toplantısı’na Katıldı

Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)’nde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından düzenlenen Samsun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2020 Yılı 4. Olağan Toplantısı’na katıldı.
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda Samsun Vali Yardımcısı İbrahim Avcı başkanlığında yapılan toplantıda; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Seyfi Küçükgöncü, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kadir Beytekin, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı (SESOB) Hacı Eyüb Güler, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreter Vekili İbrahim Ethem Şahin, İŞKUR İl Müdürü Haşim Meydan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Nebahat Livaoğlu, Ticaret İl Müdürü Cemil Kocaoğlu, SGK İl Müdürü Ünal Kaya, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Esen ve sivil toplum kuruluşu (STK) yetkilileri fikir alışverişinde bulundu.

Vali Yardımcısı İbrahim Avcı konuşmasında “Pandemi (korona virüs) nedeniyle birkaç defa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantıları’nı yapamamıştık. Bugünkü 4. olağan toplantıda genel durumu değerlendireceğiz. Bunları da yürütme kurulu çalışmaları, denetim kurulu çalışmaları, İŞKUR İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar ve genel projelerin değerlendirilmesi ile onayıyla ilgili durumlar olmak üzere 4 başlık altında ele alacağız.” dedi.

İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Sait Gül, Kurum olarak yürüttükleri çalışmalar, hayata geçirdikleri projeler ile açtıkları kurslar ve verdikleri eğitimler hakkındaki sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi.
Bölge ekonomisinin yanı sıra ulusal ve uluslararası alanlarda da çalışmalarda bulunan Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak bölgedeki dinamiklerin giderek güçlendiğini belirterek, “ Bütün dünyada olduğu gibi pandeminin bölgemizde de olumsuz etkileri olmuştu. Ancak bu etkiler giderek azalmaya başladı. Özellikle sanayi ve üretim hususunda bölgemizde umut vadeden projeler üretiliyor. Samsun’daki üniversiteler olarak bize düşen görev ise bütün bu projelerin bilimsel altyapısını oluşturmak. Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne ev sahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. İki üniversite birlikte Samusunumuz için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Toplantı soru – cevap kısmına geçilmesinin ardından son buldu.