Rektör Aydın’dan Yeni Yıl Mesajı

Geride bıraktığımız yıl şüphesiz ki bizler için önemli dersler barındırıyor

Tüm insanlık için COVID-19 salgını nedeniyle oldukça zorlu geçen bir yılı, 2020’yi geride bırakıyoruz. Geride bıraktığımız yıl şüphesiz ki bizler için önemli dersler barındırıyor. Dünyanın küreselleşmesiyle birlikte önemli imkânlar doğarken bir yandan da dünyanın bir yerinde ortaya çıkan bir virüs tüm kıtaları saran bir salgın hastalık hâlini alabiliyor. Öte yandan, içinde bulunduğumuz süreçte hem ülkemizde hem de dünyada yapılan aşı çalışmaları insanlığın ortak birikiminin doğru kullanılırsa yine problemleri çözmekte bir anahtar sunabileceğini kanıtlıyor. Belki de önümüzdeki yıllarda başka başka sorunlarda, örneğin yaklaşmakta olan ve dikkat etmemiz gereken küresel iklim krizi konusunda yine tüm dünyanın bir araya gelip ortak çözümler bulması gerekecektir.

Üniversitemiz, akademisyenler ve öğrenciler için aksamayan bir çevrimiçi eğitim sistemini vücuda getirmiştir

Yeni kurulan üniversitemiz, 2019 yılının sonunda Çin’de görülen ve bütün dünyaya yayılan, 2020 mart ayında Türkiye’de görülmeye başlanan bu virüsün gerektirdiği yeni koşullara hızlıca uyum sağlayıp çözümler bulmuştur. Bu süreçte üniversitemiz, akademisyenler ve öğrenciler için aksamayan bir çevrimiçi eğitim sistemini vücuda getirmiştir. Her ne kadar çevrimiçi eğitim yüz yüze eğitimin yerini tutmasa da öğrencilerin eğitiminin aksamaması oldukça önemli bir konudur ve bu konuda içinde bulunduğumuz koşullara bağlı olarak hızlıca harekete geçmekten mutluyuz.

Üniversitemizin her yıl bir adım daha ileri giderek akademik dünyada hak ettiği yeri bulacağına inancımız tamdır

Üniversitemiz geçtiğimiz senenin muhasebesini yapıp gelecek seneler için ders çıkarmaya dikkat edecek, eğitimin her türlüsüne hazır olmayı sürdürecektir. Ülkemiz, dünyamız ve tüm insanlık için bilginin kaynaklarının en önemlilerinden bir üniversitelerdir ve bilgiden üretime, bilgiden çözüme çıkan yol da üniversitelerden geçer. Karşımıza çıkan küresel, bölgesel ve yerel tüm krizlerde üniversitelerin rolü oldukça önemlidir. Biz de bu rolün farkında olarak bilimsel, kültürel ve sanatsal anlamda, üniversite fikrine yaraşır şekilde evrensel, nitelikli, özgür ve üretken bir ortam sunmayı önemsiyoruz. “Nitelikli Toplum İçin Nitelikli Üniversite” sloganıyla yola çıkan üniversitemizin geçen her yılda bir adım daha ileri giderek akademik dünyada hak ettiği yeri bulacağına inancımız tamdır.

Geçtiğimiz yılın kötü hatıralarını silecek yeni bir yıla ihtiyaç duyuyoruz

Geçtiğimiz yılın kötü hatıralarını silecek yeni bir yıla ihtiyaç duyuyoruz. 2021 yılının yeni başlangıçları, umutları, müjdeleri, heyecanları, mutlulukları beraberinde getirmesini diliyor; bu yeni yılın başta öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, tüm personelimiz olmak üzere milletimiz ve tüm insanlık için ilk olarak değerini bu yıl fazlasıyla anladığımız sağlık, onunla birlikte de huzur, barış, mutluluk ve refah getirmesini temenni ediyorum.

Prof. Dr. Mahmut Aydın