Rektör Aydın’dan Öğrencilere Mesaj

Sevgili Öğrencilerimiz,

Uzun yıllardır verdiğiniz emekler ve gösterdiğiniz özveriyle üniversitemize adım atmış bulunuyorsunuz. Sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyor, Samsun Üniversitesi ailesine ve Karadeniz’in incisi Samsun’a içtenlikle hoş geldiniz diyorum.

Değerli Gençler,

Samsun Üniversitesi’nde geçireceğiniz dönem, yalnızca akademik kariyerinizin başlangıcı değil, aynı zamanda kişisel gelişiminizi de kapsayan bir süreç olacaktır. Bu uzun yolculukta sizlere eşlik etmek en önemli hedeflerimizden biridir. Hem üniversite hem de şehir hayatınızda, her zaman yanınızda olarak güvenilir bir destekçiniz olacağız ve karşılaşabileceğiniz her türlü sorunla samimiyetle ilgileneceğiz.

Nitelikli akademik kadromuz ve modern bilimsel anlayışla uyumlu müfredatımız sayesinde yalnızca bilgi değil, aynı zamanda analitik düşünme, problem çözme ve iletişim becerileri gibi önemli yetkinlikler de kazanacaksınız. Üniversite deneyimi, yeni bilgiler edinmenin yanı sıra yeni bir şehir keşfetme sürecidir. Samsun, eşsiz coğrafi özellikleriyle sizlere denizin serin esintisiyle buluşan kıyılarında sıcak bir karşılama sunuyor. Doğal güzellikleri ve zengin kültürel yapısıyla Samsun, barınma avantajları ve kampüslerimize kolay ulaşımı sayesinde akademik hayatınıza odaklanmanızı kolaylaştıracak, boş zamanlarınızı ise kültürel etkinliklerle değerlendirmenize imkan tanıyacaktır.

“Erasmus” gibi değişim programlarını da içeren üniversitemiz, uluslararası boyutta eğitim almanıza olanak tanıyarak Avrupa ve Türkiye’deki diğer üniversitelere erişim sağlamaktadır.

Çift Anadal Programı” ile ikinci bir diploma alabilme fırsatı sunarak öğrencilerimizin çok yönlü akademik eğitim almalarını destekliyoruz. Lisans programlarımız, uzman akademisyenlerimiz tarafından çağdaş dünyanın gereksinimleri göz önünde bulundurularak, sizleri en iyi şekilde geleceğe hazırlamak amacıyla tasarlanmıştır. “Nitelikli Toplum İçin Nitelikli Üniversite” sloganımız, yalnızca eğitimde değil, toplumun her kesimine yönelik özgür düşünceyi teşvik eden bir misyonun ifadesidir. “Duvarsız Üniversite” modelimizle, zihinsel engelleri kaldırmayı ve özgür düşünceye sahip bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Toplumun her kesimiyle etkili iletişim kurarak, yapıcı bir topluluğun oluşumuna katkıda bulunmak istiyoruz. Çevre dostu yaklaşım ve yeşil kampüs politikalarımızla, doğayı ve çevreyi koruma bilincine sahip bireyler yetiştirmek hedefindeyiz. Üniversite-sanayi iş birliği ile sürdürülebilir politikalarımız, hem eğitim hayatınızda hem de iş hayatına atıldığınızda fark yaratmanıza yardımcı olacak. Sürekli üretim ve bilimsel, teknolojik yeniliklerin denendiği yüksek teknolojili alanlarda yetkinlikler kazanarak, her alanda katma değer sağlayan genç mezunlar olma hedefine bir adım daha yaklaşacaksınız.

Samsun Üniversitesi ailesine hoş geldiniz. “Nitelikli Toplum İçin Nitelikli Üniversite” vizyonuna ulaşmak adına sizlere rehberlik etmekten ve destek olmaktan büyük mutluluk duyacağız. Birlikte başarıya ulaşacağımıza ve geleceği şekillendireceğimize olan inancımızla, bu yolculuğunuzda yanınızda olacağımızı belirtmek isterim. Hep birlikte, bilgiyi paylaşarak yeni ufuklara yelken açacağız.

Başarılarla dolu bir akademik yaşam dilerim.

Sevgi ve Saygılarımla,

Prof. Dr. Mahmut AYDIN