Rektör Aydın’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Dünya engelliler günü; toplumun vazgeçilmez unsurlarından biri olan engelli bireylere karşı toplumsal hayatta farkındalığın artırılması, yaşadıkları sorunların çözümlenmesi ve üreten bireyler olarak yaşama kazandırılması açısından önemli gün ve haftaların başında gelmektedir.
Hepimizin birer engelli adayı olduğumuz gerçeğini göz ardı etmeden, engelli bireylerin toplumumuzun tüm fertleri ile eşit temel hak ve özgürlüklere sahip olduğu gerçeği ile sorunlarına çözüm yolları bulma ve daha aktif roller üstlenmelerine yardımcı olmak hususunda hepimize sorumluluklar düşmektedir.
Engelli bireylerin sanattan spora, siyasetten edebiyata, eğitimden çalışma hayatına kadar imkân verildiğinde neler yapabileceklerini kazandıkları başarı ve bu yolda gösterdikleri çaba ile görmekteyiz.
Samsun Üniversitesi olarak sadece bir gün değil yılın 365 günü engelli kardeşlerimize aynı hassasiyet ile yaklaşılması gerektiğini düşünüyor, tüm engelli bireylerin sağlıklı, mutlu, başarılı bir hayat sürmelerini temenni ediyorum.

Prof. Dr. Mahmut Aydın
Samsun Üniversitesi Rektörü