Rektör Aydın’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı

Rektör Aydın’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlama mesajı

Gazetecilik demokrasinin en önemli unsurları arasında yer alan ve insanüstü çaba gerektiren bir meslektir. Toplumun gözü, kulağı ve sesi olan gazeteciler, sürekli devinim halinde olmayı gerektiren, zorluk derecesi yüksek ve saygın mesleklerden birini ifa etmektedir. Basın ve gazetecilik konuyu haber vermenin de ötesine taşıyarak kamuoyu bilinci oluşturma görevini üstlenmektedir ve bu bakımdan halk nezdinde tüm kesimler açısından önemli bir işlevi yerine getirmektedir. Toplumsal bilinci ve kamu yararını gözeterek emek veren, savaş ve doğal afet gibi her türlü zorlu koşulda gelişmeleri halkımızla paylaşmak için fedakârca ve var gücüyle çalışan gazeteciler, haber alma özgürlüğünün teminatıdır.
Yerel basınımız bir yandan halka doğru ve tarafsız bilgiyi ulaştırmaya çalışırken diğer yandan da özellikle 19 Mayıs 1919’un 100. Yılı kapsamında şehrimizin tanıtılması için üstün çaba sarf etmektedir. Şehrimizin adıyla kurulan Samsun Üniversitemizin tanıtımında da basın mensuplarımızın önemli katkıları olmaktadır. Bu çerçevede vermiş oldukları desteklerden dolayı birbirinden değerli basın mensuplarına teşekkür ediyorum. İlkeli ve sorumlu yayıncılık anlayışıyla kamuoyunu doğru ve tarafsız bilgilendirme gibi önemli bir görevi büyük bir özveriyle ifa eden gazetecilerimizin “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü en kalbi duygularımla kutluyor ve görevlerinde başarılar diliyorum.