Rektör Aydın SAMÜ Ballıca Kampüsü’nde Akademisyenlerle Buluştu

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ballıca Kampüsü’nde düzenlenen akademik kurul toplantısında akademik personellerle buluştu. Toplantıya, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcısı ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Aydın Mısırlıoğlu, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Salih Kesgin ve akademik personeller katıldı.
Pandemi sebebiyle verilecek eğitimin nasıl olması gerektiği hakkında konuşan Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Öğrencilerimizle şimdilik online eğitim aracılığıyla birlikte olacağız. Umarım önümüzdeki dönemlerde öğrencilerimizle yüz yüze buluşacağız. Benim sizden istediğim bir diğer husus akademik çalışmalara yoğunlaşmanız. Akademik potansiyelimiz ne kadar fazla olursa üniversitemiz, Samsunumuz, bölgemiz ve ülkemiz için o kadar verimli bir yapı ortaya çıkmış olur. Biz burada bulunan fakültemizi çokça önemsiyoruz. Buradaki akademik kadromuzu daha da güçlendirmeye çalışıyoruz. Ülkemizde havacılık ve uzay bilimleri konusunda sayılı üniversitelerden arasındayız. Öğrencilerimiz TEKNOFEST gibi hatırı sayılır yarışmalarda derece alıyorlar. Bunu daha da ileri götürmek bizim elimizde. Hep birlikte elimizden geleni yapmalıyız,” dedi.
Kampüsün gelişimi hakkında da açıklamalarda bulunan Rektör Aydın, “Hangarlar bölgesindeki 7 hangarı Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi haline getireceğiz. Kampüsle ilgili projeyi bitirdik. İlerleyen zamanlarda çevre dostu, çok katlı olmayan, öğrencilere ferah bir ortam sunacak kampüs, öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi karşılayacak,” ifadelerinde bulundu.
Toplantı yarıyılın hayırlı olması temennileriyle son buldu. Toplantının ardından Prof. Dr. Mahmut Aydın farklı kategorilerde TEKNOFEST yarışmalarına katılan öğretim görevlilerine teşekkür belgesi takdim etti.