Rektör Aydın: Aliya İzzetbegoviç Onurlu Bir Yaşam Mücadelesinin Timsalidir

Rektör Aydın’ın Aliya İzzetbegoviç’i Anma Mesajı

Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım’ gibi ders niteliğinde olan birçok cümleyi dünya kültürüne kazandıran Merhum Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç, günümüz dünyasına örnek olan önemli bir liderdir. Herkesin kendisinin yaşamından alması ve hayatına uygulaması gereken dersler bulunan Aliya İzzetbegoviç, Müslüman kimliğinden ödün vermemiş, dünyaya İslam kültürünü gösterip yaşatmakta büyük ve önemli bir örnek teşkil etmiştir. Avrupa’daki Müslüman halkların son kalesi olma özelliği taşıyan Bosna Hersek, Aliya İzzetbegoviç’in gösterdiği büyük mücadele sayesinde bugünlere gelmiştir. Srebrenitsa gibi tarihe kara bir leke olarak geçen vahşi katliamlar bile Aliya İzzetbegoviç’i ve Bosna Hersek halkını yıldıramamış, bağımsızlık yolundaki kutlu yürüyüşlerine devam etmişlerdir. Bir milletin barış, huzur, dayanışma, birlik ve beraberlik içinde yaşaması yolunda ömrünü harcayan örnek lider Aliya İzzetbegoviç’in hayatı, bugün çeşitli görev ve makamlarda bulunan bizler için her zaman hatırlanması gereken asil bir örnek olacaktır. Hepimiz için hayatından önemli dersler çıkarmamıza vesile olan Aliya İzzetbegoviç, onurlu bir yaşam mücadelesinin ne demek olduğunu tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Bir ulusun yeniden doğuşunun simgesi olan, Müslümanlık ve dünya tarihine unutulmayacak izler bırakan Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’i ölüm yıl dönümünde saygı, rahmet ve şükranla anıyorum.