2019 yılından bu yana Yalova İl Özel İdaresi, Yalova Üniversitesi, Yalova Belediyesi ve Halil İnalcık Osmanlı Tarihi Araştırmaları Enstitüsü işbirliğinde; Prof. Dr. Halil İnalcık Hoca’nın anısına, 27 Temmuz Yalakova Zaferi konulu sempozyum etkinlikleri düzenlenmektedir. Buna esas olarak 27/29 Temmuz 2024 tarihinde Yalova İlinde “Prof. Dr. Halil İnalcık’ın Mirası: Osmanlı Devleti’nin Kuruluşundan Cumhuriyet Türkiye’sine Uluslararası Tarih Araştırmaları Sempozyumu” düzenlenecektir.

Temmuz ayında düzenlenecek olan “Prof. Dr. Halil İnalcık’ın Mirası: Osmanlı Devleti’nin Kuruluşundan Cumhuriyet Türkiye’sine Uluslararası Tarih Araştırmaları Sempozyumu”na ait tüm bilgilere (yalakovazaferi.gov.tr) bağlantısından erişim sağlanabilmektedir.