Ondokuz Mayıs Üniversitesi “Internationalization in Higher Education: Navigating Global Challenges and Opportunities” (IHEC.OMU-2024) Konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin (OMÜ)’ davetlisi olarak farklı ülkelerdeki üniversitelerin katılımıyla “Internationalization in Higher Education: Navigating Global Challenges and Opportunities” (IHEC.OMU-2024) başlıklı uluslararası bir konferans düzenlenecektir. Disiplinler arası bir içerikle hazırlanan Konferans Ondokuz Mayıs Üniversitesinin ev sahipliğinde 25-27 Ekim 2024 tarihinde İngilizce, yüz yüze ve çevrimiçi bir akışla gerçekleştirilecektir. Ondokuz Mayıs Üniversitesinin ikili iş birliği anlaşmaları çerçevesinde dünya genelinden 20 üniversite Konferansın paydaşı olarak katılım sağlamaktalar. Konferansın açılış konuşmacıları Yüksek Öğretimde uluslararasılaşmanın farklı boyutlarına temas edecek olan alanında uzman ve uluslararası tanınırlığı olan kişilerden oluşmaktadır. Konferans tarihlerinde ilgili üniversitelerin rektörleri ve beraberindeki heyetleri Üniversitemizde yüz yüze sunumlara katılacaktır. Konferans süreci Web of Science (WoS) başvuru kriterlerine göre yürütülmektedir. Halen Türkiye, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, Somali, Endonezya, Sierra Leone, Pakistan, Cezayir, Bosna Hersek, Bangladeş, Arnavutluk, Filistin, Moldova, Kosova, Uganda ve Malezya’dan üniversiteler ve ilgili kurumlar paydaş konumundadırlar. Konferans çağrı süreci 20.08.2024’e kadar açık olacaktır.

Konferans hakkında ayrıntılı bilgiye https://ihec.omu.edu.tr/ bağlantısından ulaşılabilir.