OKA Genel Sekreteri’nden Rektör Aydın’a Ziyaret

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ı makamında ziyaret etti. Samsun Üniversitesi Canik Yerleşkesinde gerçekleşen ziyarette OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, SAMÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve SAMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak Orta Karadeniz Bölgesi’nin gelişimi için yapılabilecekleri değerlendirdi. Samsun Üniversitesinin bölgenin kalkınması için büyük önem arz ettiğini belirten İbrahim Ethem Şahin, “Samsun’daki bu eğitim kurumumuz bölgenin kalkınması ve aydınlık geleceği için önemli bir yere sahip. İçerisinde Türkiye’nin sayılı üniversitelerinde olan bölümleri barındırıyor. Bu sebeple kentin ve bölgenin gelişimi için çok önemli bir misyonu bulunuyor,” ifadelerini kullandı. Rektör Aydın ise üniversitelerin şehirlerle ve dolayısıyla bölgeyle entegre halde gelişmesi gerektiğini söylerken, “Üniversitemizin sloganında da ifade ettiğimiz gibi, “Nitelikli Toplum için Nitelikli Üniversite” düsturuyla çıktığımız bu yolda kentlerimizin, toplumumuzun ve bölgemizin kalkınması için elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Başından beri üniversitemizle beraber içinde yaşadığımız toplumun da niteliklerini daha da ileriye götürmeyi hedefliyoruz,” dedi. Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.