MCBÜ İİBF Yönetim ve Ekonomi Dergisi 100.Yıl Özel Sayısı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 28 yıldır çıkarılmakta olan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Ekonomi Dergisi (ISSN1302-0064/E-ISSN- 2458-8253), kurulduğu 1995 yılından günümüze dek Sosyal Bilimler alanında başta İktisat, İşletme ve Maliye olmak üzere Siyaset Bilimi, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ile Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri gibi çeşitli alt bilim alanlarında yayın hayatını sürdürmektedir. “Uluslararası hakemli dergi” niteliğine sahip MCBÜ İİBF Yönetim ve Ekonomi Dergisi, “EconLit Veri Tabanı”, “EBSCO Veri Tabanı”, “ULAKBİM Sosyal Bilimler Veri Tabanı” – TRDizin, “DOAJ Veri Tabanı”, “DergiPark”, “ProQuest” ve “SOBİAD” veri tabanlarına kayıtlı olup, editörlüğümüze gelen makaleler, bir ön incelemeden sonra “Hakem Kurulu” içerisindeki konunun uzmanı olan iki, gerektiğinde üç hakemin değerlendirmesinden geçmektedir ve en az iki hakemin olumlu görüş belirttiği çalışmalar dergimizde yayınlanmaktadır. Bu yıl, Cumhuriyetin Kuruluşunun 100.yılı olması nedeniyle “Yönetim ve Ekonomi Dergisi 100. Yıl Cumhuriyet” özel sayısı çıkartılacaktır. Söz konusu özel sayıda daha çok “Cumhuriyet” temalı, Türkiye’de Cumhuriyet’in ekonomik, sosyal, kültürel, politik etkilerinin, sosyal yaşamda ve eğitim alanındaki yansımalarının sosyal bilimlerin farklı disiplinlerinin yaklaşımlarıyla araştırıldığı bilimsel çalışmalara ağırlık verilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda hali hazırda var olan ve/veya hazırlayacağınız başka yerlere önceden gönderilmemiş ve yayınlanmamış çalışmalarınızı dergi yayın ilkeleri doğrultusunda hakemlik sürecinden geçirerek yayınlanmak üzere 31.10.2023 tarihine kadar dergiye gönderilebilmektedir.  Söz konusu dergiye https://dergipark.org.tr/tr/pub/yonveek adresinden erişilebilmektedir.