Liselerde İlk Ders Zili Samsun Üniversitesi Öğretim Üyeleri İle Çaldı

Üniversitemiz ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında 2023-2024 eğitim-öğretim yılı ilk dersi Üniversitemiz Öğretim Üyeleri tarafından Samsun’un farklı ilçelerinde yer alan birçok lisede aynı anda gerçekleştirildi.

15 farklı lisede eş zamanlı gerçekleşen programlar Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Genel Sekreterimiz Doç. Dr. Adem Soruç ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Aksoy’un da katılımıyla gerçekleşti.

“İlk Dersimiz Samsun Üniversitesinden” Projesi, Eğitimde Yeni Bir Sayfa Açtı

Üniversitemizin deneyimli öğretim üyeleri, etkinliğe katılım gösteren öğrencilere ihtisas (uzmanlık) alanlarına ilişkin genel teorik ve pratik bilgileri aktararak, yükseköğretim ve iş yaşamında başarılı olmak için önemli detaylara dikkat çektiler. Öğretim üyelerimiz ayrıca öğrencilere Üniversitemizin fakülte, bölüm ve programları ile mezunların iş olanaklarına dair aydınlatıcı bilgiler verdiler. Proje hakkında görüşlerini belirten öğrenciler şu ifadeleri kullandılar:

“Bu projeyi duyduğumda gerçekten heyecanlandım. Samsun Üniversitesi öğretim üyelerinin engin bilgi ve deneyimlerinden yararlanma fırsatı bulmak inanılmazdı. İlk dersimizi üniversiteden almak büyük bir fırsat oldu. Hocalarımıza ve bu imkanı bizlere sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.”

“Etkinliğe katıldığımda hocamız bize sadece teorik bilgiler sunmakla kalmadı, aynı zamanda bu bilgilerin pratik olarak nasıl kullanılacağını da gösterdi. İş dünyasında ve üniversite hayatında başarılı olmak için neler yapmamız gerektiğini öğrenmek harikaydı.”

“Samsun Üniversitesi’nin öğretim üyeleri bizimle ilgilendiler ve sorularımızı yanıtladılar. Bu projenin eğitimde işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini düşünüyoruz.”

“Samsun Üniversitesinin mezunlarının iş olanakları hakkında bilgi almak, kariyer planlamamızı daha bilinçli bir şekilde yapmamıza yardımcı oldu. Bu projenin devam etmesini umuyoruz.”

Samsun Üniversitesi, Liselerde Gençlere Eğitim ve Kariyer Fırsatları Sundu

“Liselerimizde İlk Ders Zili Samsun Üniversitesi Öğretim Üyeleri İle Çalıyor” projesi ile liseli öğrencilerle bir araya gelen Üniversitesimiz Öğretim Üyeleri de duygu ve düşüncelerini şu cümlelerle ifade ettiler:

“Bu proje, öğrencilerle doğrudan etkileşim kurma fırsatı sunuyor. Uzmanlık alanlarımızı paylaşarak gençlerin bilgiye daha erken ve sağlam bir temelle ulaşmalarına katkıda bulunmak beni son derece memnun ediyor. Onların ilgisi ve merakı, bu projenin ne kadar anlamlı olduğunu gösteriyor.”

“Öğrencilerle bir araya gelmek, onların geleceğe dair umutlarını ve hedeflerini paylaşmak gerçekten büyük bir keyif. Bu projenin bir parçası olmak, gençlerin kariyer yolculuklarında rehberlik etmek bana büyük bir mutluluk veriyor. Samsun Üniversitesinin mezunlarının iş olanaklarına dair bilgileri paylaşarak öğrencilerin daha bilinçli kararlar almalarına yardımcı oluyoruz.”

Öğretim üyelerimizin ve liseli öğrencilerin yoğun etkileşimiyle verimli geçen program, öğrencilerin merak ettikleri soruların öğretim üyeleri tarafından yanıtlanması ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi. Bu önemli işbirliği ve eğitim projesi, gençlerin geleceğe daha umutla bakmalarını sağlarken, üniversite ve liseler arasında güçlü bir bağın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Samsun Üniversitesi, Liselerde Gençlere Kariyer Yolculuğunda Rehberlik Etti

“İlk Dersimiz Samsun Üniversitesinden” projesinde;

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden Doç. Dr. Ahmet Keskin, Samsun Anadolu Lisesinde,

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Yeşilyurt, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesinde,

Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Süren, Emine – Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde,

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölümü’nden Doç. Dr. Cumhur Türk, Atatürk Anadolu Lisesinde,

Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Murat Eray Korkmaz, Tülay Başaran Anadolu Lisesinde,

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Bölümü’nden Doç. Dr. Merve Kılıç Karamahmutoğlu, Köksal Ersayın Anadolu Lisesinde,

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Psikoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Fatih Ordu, Yeşilkent Anadolu Lisesinde,

Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri’nden Doç. Dr. Doğukan Özdemir, Samsun Garip Zeycan Yıldırım Fen Lisesinde,

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emin Selçuk Taşar ve İlahiyat Fakültesi, Din Eğitimi Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ali Gül, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinde,

Mühendislik Fakültesi, Yazılım Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Zafer Cömert, Onur Ateş Anadolu Lisesinde,

Mühendislik Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emine Feyza Şükür, Anafartalar Anadolu Lisesinde,

Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Fatma Ünal, Canik Fen Lisesinde,

İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi T. Elif Taşdan Doğan, Canik Borsa İstanbul Anadolu Lisesinde,

Tıp Fakültesi, Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. Mustafa Kemal Atilla, Aziz Atik Fen Lisesinde,

Mühendislik Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Alpaslan Koç, Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrencilerle bir araya geldi.