Kavak MYO’da “Demiryolu Ulaşımının Gelişimi ve Önemi” Söyleşisi

Samsun Üniversitesi Kavak Meslek Yüksekokulu 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Seminerleri Programı kapsamında öğrencilere yönelik ‘Demiryolu Ulaşımının Gelişimi ve Önemi’ hakkında seminer gerçekleştirildi. Etkinlikte yer alan konuğumuz Samsun Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Ali Samet Ayvaz oldu. Kavak MYO Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte, demiryolu ulaşımının eski çağlardan itibaren süre gelen tarihsel gelişimi ve hem Dünya’da hem de Türkiye’deki yeri ve önemi hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Ülkemizde demiryolu sektörünün kurumsal yapısı, orta ve uzun gelecekteki demiryolu planlaması ve ülke ekonomisi bakımından demiryolu ulaşımının önemi gibi konular ele alındı.
Etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplanması ve Kavak MYO İnşaat Bölümü başkanı Dr. Öğr. Üyesi M. Seçkin Aksu’nun konuğumuza belgesini takdim etmesiyle son buldu.
Seminer programları yeni konu ve konuklarıyla, bahar dönemi boyunca Kavak MYO ev sahipliğinde devam edecektir.