Doğa Okulları’ndan Rektör Aydın’a Ziyaret

Doğa Okulları yetkilileri Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’ı ziyaret etti. Samsun Üniversitesi İlkadım Merkez Rektörlük Ofisi’nde gerçekleşen ziyarette Doğa Okulları Bölge Koordinatörü Kerem Özdemir, Lise Müdürü Şenol Yılmaz ve Ortaokul Müdürü Şule Çiçek Ongun bulundu. Pandemi döneminde eğitim öğretim faaliyetlerinin ele alındığı görüşmede eğitimde salgınla birlikte ortaya çıkan gelişmeler konuşuldu.

Rektör Aydın: “Lise Eğitimi, Üniversite Öncesi Gerekli Donanımlar Açısından Önemlidir”
Son dönemde yaşanan gelişmeleri ve pandeminin eğitim alanına etkisini değerlendiren Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Samsun Üniversitesi olarak dinamik yapımız sayesinde yaşanan gelişmelere hızla adapte olabilen bir üniversiteyiz. Bu kapsamda pandeminin ortaya çıktığı ilk dönemde Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezimiz ile online platformlar üzerinden eğitim – öğretim faaliyetlerimizi başlattık. Şu anda da her ne kadar yüz yüze eğitimin yerini tutmasa da uzaktan eğitim kapsamında başarılı bir şekilde faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Aynı zamanda Düşünce ve Sanat Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSAM) aracılığıyla çeşitli online konferanslar düzenliyoruz. Hepimiz için faydalı olabilecek akademik bilgileri ilgilileri ile buluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca üniversite öncesinde lise ve öncesindeki eğitimiyle donanım kazanmış öğrencilerin üniversite sıralarına gelmesi bizim için önem taşıyor. Bu sayede sağlam temeli olan öğrencilerimizin üniversite dönemindeki başarı oranı da doğru orantılı bir şekilde ilerliyor. Bu kapsamda Doğa Okulları Bölge Koordinatörü Sayın Kerem Özdemir ve sayın okul müdürlerimizin ziyaretleri fikir alışverişi bağlamında önemlidir. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum,” dedi.

Bölge Koordinatörü Özdemir: “Sayın Rektörün Fikirleri Bizim İçin İlham Verici Oldu”

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın’a ufuk açıcı fikirleri ve konuk severlikleri için teşekkür eden Doğa Okulları Bölge Koordinatörü Kerem Özdemir, gerçekleştirdikleri istişarelerin öğrencilerin üniversiteye hazırlık bağlamında ilham verici olduğunu ifade etti.

Ziyaret anı fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu.