İstanbul Topkapı Üniversitesi tarafından düzenlenen Disiplinlerarası Dünya Kent Çalışmaları Kongresi II: Afetler, İklim Krizi, Göç ve Güvenlik Kongresi Kazlıçeşme Kampüsü’nde ve çevrimiçi olarak 30 Kasım-01-02 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Kongre tüm disiplinlere (kalkınma çalışmaları, ekonomi, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, halk sağlığı, refah çalışmaları, siyaset bilimi, hukuk, psikoloji, tarih, uluslararası ilişkiler, sanat ve diğer benzer alanlar ve alt disiplinler) açıktır. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, sürdürülebilir kentleşmenin önemini vurgular ve afetlerin zararlarını en aza indirmeyi hedefler. Bu hedefler arasında iklim krizi, su kaynaklarının korunması, gıda güvenliği, insan hakları ve toplumsal cinsiyet eşitliği yer almaktadır. Afetlere karşı dayanıklı kentlerin inşası, bu hedeflere ulaşmak için önemli bir adımdır. Bu sayede, kentler daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşabilir, insanların yaşam kalitesi arttırılabilir ve afetlerin zararları en aza indirilebilir. Özellikle afetlere karşı dirençli kentlerin sürdürülebilirlik boyutlarını araştıran makaleler memnuniyetle karşılanmaktadır.
      Kongrenin afişine aşağıda yer alan görselden ulaşılabilir  olup, kongre hakkındaki ayrıntılar hakkında https://www.topkapi.edu.tr/tr-TR/home-anasayfa/152687 web sayfasından bilgi edinmek mümkündür. Sunumların Türkçe veya İngilizce yapılacağı kongrenin Türkçe ve İngilizce özetinin 08 Kasım 2023 tarihine kadar https://forms.gle/RWQr9HEJpJu82LzF9 kayıt formuyla birlikte gönderilmesinin ardından, kongreye başvuran bildiri özetleri bilim kurulu tarafından çift kör hakem değerlendirmesine tabi tutulacak, değerlendirme sonuçları 15 Kasım tarihinde ilan edilecektir. Yine çift kör hakem değerlendirilmesinden geçen tam bildiriler uluslararası yayınevi Transnational Press London (TPLondon) tarafından Şubat 2024’te basılacak olup, katılımcılar tarafından belirlenecek özel bir bedel karşılığı yayınevinden istedikleri adette temin edebileceklerdir.