Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünü Ziyaret Etti

Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı-Büyükelçi, 61-65 T.C Hükümetleri Gençlik ve Spor Bakanı, 24-27. Dönem AK Parti Samsun-İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünü ziyaret etti. Ziyaret programında Başdanışman-Büyükelçi Kılıç’a; Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Salih Kesgin, Prof. Dr. Ali Bilgin, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Soruç, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Çam eşlik etti.

Büyükelçi Kılıç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Samsun Üniversitesi Üst Yönetimi eşliğinde Ballıca Kampüsünde yer alan; Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Samsun Teknik Hava Aracı Bakım ve Onarım Merkezi, Samsun Üniversitesi Uçuş Akademisi, SHGM tarafından onaylı SHY-145 ve SHY-147 yetkili Uçak Bakım Onarım hangarları, Teknoloji Tasarım Atölyesi ve kampüs içerisindeki farklı birimleri ziyaret etti.

Kılıç, ayrıca Ballıca Kampüsünde yer alan endüstri mirası tütün kurutma depoları ve hangarlarda incelemelerde bulunarak Rektör Aydın’dan kampüste devam eden dönüşüm süreci hakkında detaylı bilgiler aldı. Ballıca Kampüsündeki 60 adet 1000 metrekarelik ve 3 adet 5 bin metrekarelik alana sahip olan bu depoların, Samsun Üniversitesi tarafından fakülteler, atölyeler, laboratuvarlar, öğrenci merkezi ve teknopark gibi farklı yapılara dönüştürülmesinin önemini dile getiren Büyükelçi Kılıç ” Samsun Üniversitesi fakültelerini, atölyelerini, laboratuvarlarını, öğrenci merkezini ve Teknopark’ını Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın ve hocalarımız ile birlikte inceledim. Özellikle ‘Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ ile ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuza yakışır bir eğitim alan öğrencilerin, geleceğimizin gurur tablosu olacaklarına gönülden inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Rektör Aydın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Samsun Üniversitesine yönelik ilgi, alakasından ve nazik ziyaretlerinden dolayı Büyükelçi Kılıç’a şükranlarını sundu.