BTÜ Geleneksel 6. Havacılık ve Savunma Günleri

Bursa Teknik Üniversitesi Uzay Havacılık ve Savunma Sanayii Topluluğu, Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali yarışmalarında İnsansız Hava Araçları, (Savaşan İHA, Sabit Kanat, döner kanat, vtol), roket ve model uydu kategorilerinde 17 farklı takım olarak hazırlanmakta ve ülkemizin bu alanda öncü firma ve kuruluş temsilcilerini de konferans ve seminerlerde ağırlayarak farkındalık yaratmaktadır. Topluluk, 2016 yılından beri 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü’nde “Lagari Havacılık ve Savunma Günleri” de düzenlemektedir. Bu yıl da “BTÜ GELENEKSEL 6. HAVACILIK VE SAVUNMA GÜNLERİ” adıyla daha geniş katılımlı bir organizasyon düzenlemeyi planlamakta olup etkinliğe TÜBİTAK SAGE, TUSAŞ, HCTEK, DASAL, ROKETSAN, HAVELSAN, ASELSAN VE STM olmak üzere ülkemizin öncü firmaları davet edilmiştir. 11-12-13 Ekim 2023 tarihlerinde Bursa Teknik Üniversitesi Mimar Sinan Yerleşkesinde yapılması planlanan BTÜ Geleneksel 6. Havacılık ve Savunma Günleri’nin verimli, etkili ve güçlü bir etkinliğe dönüşmesi adına “TÜRK YILDIZLARI” ekibini de 11 Ekim 2023 Çarşamba günü öğrencilerle tanışma ve imza etkinliği olarak ağırlamayı planlamaktadır.

title