SAMÜ’den 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramında Dr. Habib Demirel Hatıra Ormanı

Geleceğe Nefes Projesi kapsamında gerçekleşen 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Bayramında Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü’ne 350 adet fidan dikildi. Dikilen fidanlarla oluşturulan hatıra ormanına Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Kızılay Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel’in adı verildi.

Fidan dikme etkinliğine Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Canik Kaymakamı Mehmut Halal, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Şakir Güneri, Samsun Orman İşletme Müdürü Mehmet Özkolay, Canik İlçe Müftüsü Ali Çebi, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Gökhan Alaçam, İlçe Emniyet Müdürü Bünyamin Temur katıldı.

Samsun Orman İşletme Şube Müdürü Mehmet Özkolay Canik Kampüsü’ne 350 adet fidan dikileceğini belirtirken, Samsun Üniversitesi’ne teşekkürlerini iletti. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ” Geçen yıl ilki düzenlenen ve önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan bu projeyle birlikte milyonlarca fidan toprakla buluştu. Cumhurbaşkanımıza böylesi hayati bir projeye öncülük ettiği için teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde  milli bir gün olarak ülkemize ve dünyaya kazandırılan bu günün kendisi, içeriği ve uygulama şekli nedeniyle zaten çok özel. Bugün ülkemizde milyonlarca fidan dikiliyor. Geçen yıl da bir rekora imza atıldı ve ülke genelince onbir milyon fidan dikildi. Bu fidanların birer metre arayla dikilmiş olduğunu hesap etsek ülkemizin sınır uzunluğu olan 11200 kilometrelik bir uzunluğa ulaşılacaktır.  Artık hepimiz çok iyi anlamalıyız ki, her fidan, her ağaç, her orman ülkemizin gerçek servetidir. Bu konu da hiç birimizin taviz verme şansı yoktur ve bütün hedefimiz geleceğimizi doğayla canlı tutmaktır” Nice milyonlarca fidan dikiminde bulunmak, buluşma ve ülkemize kazandırmak en büyük arzumuzdur” diye konuştu.

Canik Kaymakamı Mahmut Halal sözlerine tüm emeği geçen personellere teşekkür ederek başlarken, ” Yıl içerisinde ormanlarımızın bir bölümünü yangınlar nedeniyle kaybettik. Diktiğimiz bu fidanlar gelecekte, kaybettiğimiz ormanların yerine geçecek” diye konuştu.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, geçtiğimiz sene de kampüste bu denli önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptıklarını ifade ederek, ” Bir fidan yetiştirmek bir insan yetiştirmeye benzer. Peygamber efendimizin hadisini tekrar hatırlatmak isterim: Kıyametin koptuğunu bilseniz bile elinizdeki fidanı dikin. Bu Hadis-i Şerif aslında bu projeyi en iyi anlatan olgulardan birisi. Samsun yeşil ve mavinin buluştuğu nadide şehirlerimizdendir. Yeşili korumak ve artırmak bizlerin elinde. Bugün buraya ıhlamur fidanları dikiyoruz. Gelecekte bu fidanlar gençlerimize gölge ve şifa olacak” dedi.

Dr. Habib Demirel Adı Yaşayacak

Rektör Mahmut Aydın ayrıca Canik Kampüsü’nde fidan dikilen bu alanın isminin ‘Dr. Habib Demirel Hatıra Ormanı’ olacağını söylerken, ” Bu fidanlarımızla oluşturduğumuz ormanımıza, geçtiğimiz günlerde vefat eden Kızılay Samsun Şube Başkanı Dr. Habib Demirel’in anısını yaşatmak adına Dr. Habib Demirel Hatıra Ormanı ismini vermeyi planladık. Gerekli çalışmaları arkadaşlarımız yapacak. Bu vesileyle Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Dr. Habib Demirel’e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu alanın oluşmasında emeği geçen başta Samsun Orman İşletme Müdürlüğümüz olmak üzere tüm kurum ve kuruşlara ve temsilcilerine teşekkür ederim” diye konuştu.

Program fidan dikimi ve ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Öğrenci Destek Hattı