Samsun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı İlk Öğrencilerini Bu Yıl Kabul Edecek

Samsun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, bu yıl ilk kez Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı için öğrenci alımına başlıyor. Yükseköğretim Kurulu’nun kararıyla 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı itibarıyla kabul edilecek 25 öğrenci kontenjanıyla eğitim faaliyetlerimize başlamaktan büyük bir heyecan ve gurur duyuyoruz.

Programımızın ana hedefleri arasında, öğrencilerimizin havacılık sektörüne ilişkin hukuki, sosyal, ekonomik, siyasi, teknolojik ve çevresel faktörlere derinlemesine hakim olmalarını sağlamak yer almaktadır. Ayrıca, öğrencilerimizin sivil havacılık kabin hizmetlerine ilişkin bilgi ve becerilerini, havacılık sektöründeki kamu ve özel kurumlarla etkin iletişim kurarak, yazılı ve sözlü, nitel ve nicel verilerle destekleyerek paylaşabilmeleri amaçlanmaktadır.

Programımız, öğrencilerimizin sivil havacılık kabin hizmetlerinde karşılaşılan öngörülemeyen ve karmaşık sorunlara işbirliği içinde çözüm üretmelerini teşvik ederken, uluslararası standartlarda yabancı dil becerilerini geliştirmelerine olanak tanımaktadır. Bunun yanı sıra, sektör uzmanlarıyla doğrudan etkileşim kurarak tecrübe kazanmalarını sağlamak, teknolojik gelişmeleri takip ederek çeşitli TÜBİTAK projelerine dahil olmalarını ve havacılık odaklı Teknofest yarışmalarına katılım göstermelerini teşvik etmek de öncelikli hedeflerimiz arasındadır.

Mezunlarımız, ulusal ve uluslararası hava yolları, havacılık yönetimi, havacılık güvenliği, yer hizmetleri gibi alanlarda kariyer fırsatlarına sahip olacaklardır. Bu programla, öğrencilerimize hem teorik bilgiyi hem de pratik becerileri en üst düzeyde sunarak, ülkemizin havacılık sektörüne nitelikli ve donanımlı kabin memurları kazandırmayı hedefliyoruz.

Üniversitemiz ve şehrimiz için büyük bir adım olan bu girişimin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.

Yüksekokul canlı tercih rehberlik hattı için: https://samsun.edu.tr/aday-ogrenci/

Yüksekokul web sayfası için: https://teknikbilimlermyo.samsun.edu.tr

 

Aday Öğrenci

Canlı Destek