Ulusal Yarışmalarda Dereceye Giren Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğrencileri, Rektör Aydın’ı Ziyaret Etti

Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü öğrencileri, 2024 yılında Türkiye’nin en prestijli sanal yatırım yarışmalarından elde ettikleri başarıları rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN’a taktim ettiler. Samsun Üniversitesi Rektörlük Şehir Ofisinde gerçekleşen görüşmede Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal YILMAZ, Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ömer AKKUŞ ve Bölüm Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atakan DURMAZ yer aldı.  

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen Investimate sanal borsa yarışmasında, Borsa İstanbul’dan alınan gerçek zamanlı verilerle işlem yapıldı. Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü 2. sınıf öğrencisi Muhammed Yasin Duran ve 4. sınıf öğrencisi Muhammet Murat Akdoğan, altı haftalık zorlu mücadelede, başlangıç sermayelerini en çok artıran 50 yarışmacı arasına girdi. Yarışmada strateji raporlarıyla dikkat çeken Muhammed Yasin Duran ve Muhammet Murat Akdoğan jüri tarafından gerçekleştirilen ön değerlendirme sürecinden geçerek finale kalmayı başardılar. Yarışmanın finalinde, alanlarında uzman jüri üyeleri karşısında uyguladıkları stratejilerin detaylarını etkileyici sunumlarıyla aktaran Muhammed Yasin Duran yarışmanın birincisi, Muhammet Murat Akdoğan ise üçüncüsü oldu.

 

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen TradeMaster Yatırım Ligi Yarışması’nda ise, Ekonomi ve Finans Bölümü 2. sınıf öğrencisi Muhammet Yasin Duran ve 4. sınıf öğrencisi Onur Akın’dan oluşan “Intelligentinvestors” takımı birinci olurken, 1. sınıf öğrencisi Emirhan Benli ve 4. sınıf öğrencisi Muhammet Murat Akdoğan’dan oluşan “AssetAllies” takımı ikinci oldu.

 

Yarışmalarda dereceler elde eden öğrenciler, bu süreçte gösterilen ilgiden ve verilen destekten ötürü Rektörümüze teşekkürlerini sunarken, Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın öğrencileri tebrik ederek, “Bu başarı, öğrencilerin yatırım dünyasında teorik bilgilerini başarıyla uygulayabildiklerinin ve stratejik düşünme yeteneklerinin bir göstergesidir.” açıklamasında bulundu.

Öğrenci Destek Hattı