Samsun Üniversitesinde Kariyer Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Samsun Üniversitesi ve Samsun İş Kadınları Derneği SAMİKAD koordinasyonunda düzenlenen “Bir CV’den Fazlası Olmak” kariyer günü etkinliği gerçekleştirildi. Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikte birçok değerli konuşmacı, iş dünyasına dair tecrübelerini ve önerilerini katılımcılarla paylaştı.
Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Salih Kesgin, öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinliğin açılış konuşmasında, “Bu tür etkinlikler, öğrencilerimizin kariyer planlamalarında önemli bir rol oynamaktadır. Teorik bilgilerin yanı sıra pratiğe yönelik beceriler kazandırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Charlie Chaplin’in “Modern Zamanlar” filminden de örnek vererek, “Chaplin’in bu filmi, sanayileşmenin insan üzerindeki etkilerini çarpıcı bir şekilde gösteriyor. Günümüz iş dünyasında da benzer şekilde teknolojinin ve hızlı değişimlerin insan hayatını nasıl şekillendirdiğini göz önünde bulundurmalıyız.” ifadelerini kullandı.” dedi.

SAMİKAD Başkanı Şehnaz Dereli ise kadınların iş hayatındaki yerinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Kadınların iş dünyasında daha fazla yer alması için hep birlikte çalışmalıyız. Bu tür etkinlikler, kadınlarımızın kariyer yolculuklarında ilham verici olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Öğretmen-Danışman Didem Sezer, katılımcılara kariyer planlamasında mentörlük ve danışmanlığın önemini anlatarak, “Doğru mentörler, kariyer yolculuğunuzda sizi daha ileriye taşıyacaktır.” dedi.
Fizyoterapist Girişimci Esra Kent, girişimcilik hikâyesini paylaşarak, “Kendi işinizi kurarken karşılaştığınız zorluklar sizi yıldırmasın. Her zorluk, birer öğrenme fırsatıdır.” diye konuştu.
İnsan kaynakları yöneticisi Hazal Çavuşoğlu, iş dünyasında insan kaynaklarının rolünü vurgulayarak, “İnsan kaynakları, şirketlerin başarısında kilit bir faktördür. Doğru yetenekleri bulmak ve geliştirmek, şirketlerin büyümesi için esastır.” dedi.
Psikolog Berfin Çağlı, iş yaşamında psikolojik dayanıklılığın önemine dikkat çekerek, “İş hayatındaki stres ve baskılarla başa çıkabilmek için psikolojik dayanıklılık çok önemlidir. Çalışanların ruh sağlığını korumak, verimliliği artırır.” şeklinde konuştu.

İş Hayatında Sizi Ne Bekliyor

Business Influencer ve insan kaynakları profesyoneli Umut Kılınç, iş dünyasında katılımcıları nelerin beklediğine dair bilgiler vererek, “Geleceğin iş dünyasında adaptasyon ve sürekli öğrenme en önemli beceriler olacaktır. Teknolojik değişimlere ayak uydurabilen ve kendini sürekli geliştiren bireyler, kariyerlerinde daha başarılı olacaktır.” dedi.
Etkinlik, katılımcıların iş dünyasında kendilerini nelerin beklediği konusunda bilgilendirilmesi ve hatıra fotoğrafı çekiminin sona erdi.

Öğrenci Destek Hattı