Türk Kızılay’ın “Çocuk Üniversitesi Projesi” İlk Mezunlarını Verdi

 

 

Çocukların ve gençlerin Kızılaycılık bilincini erken yaşta edinmesi ve gönüllülük çalışmaları ile birlikte hayatlarına yeni hedefler koymalarını amaçlayan Türk Kızılay’ının “Çocuk Üniversitesi Projesi” Üniversitemizde gerçekleştirildi.

2019 yılından bu yana üniversiteler ve Kızılay gönüllülerinin iş birliği ile nitelikli eğitimin yaygınlaşmasına destek olmak amacıyla başlayan projeden yararlanan çocuklar, üniversitelerin tıp, mühendislik ve mimarlık gibi fakültelerdeki akademisyenler tarafından verilen derslere katılım göstererek atölye çalışmaları, laboratuvar kullanımı gibi aktiviteler ile kampüs hayatını deneyimlemektedir. Ayrıca çocuklara ilk yardım eğitimi ile afet anında yapılması gereken konular hakkında bilgiler de verilerek dirençli toplumun temellerinin atılması hedeflenmiştir. Genç Kızılay Genel Merkezi tarafından seçilen Samsun Üniversitesi, lansman ili olarak çocukları ağırlayıp ilk mezunlarını verdi.

13-14 Mayıs’ta hayata geçirilen proje kapsamında Canik Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Hasköy Ortaokulu’ndan gelen 36 öğrenci iki gün boyunca Samsun Üniversitesinin Canik ve Ballıca Kampüslerinde bulunan; İnsan ve Toplum Bilimleri, Mimarlık ve Tasarım, Tıp, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültelerinin yanı sıra Sivil Havacılık Yüksekokulunda, Genç Kızılay Topluluğu öğrencileri tarafından sevgi ve hoşgörüyle ağırlandılar.

İngilizce Mütercim Tercümanlık bölümünde eş zamanlı çeviri laboratuvarını, Tıp Fakültesinde anatomi laboratuvarını, Psikoloji bölümünde gözlem-görüşme odaları ile psikoloji laboratuvarını, Uçuş Akademisinde simülasyon odası ve hangarları, Mimarlık Fakültesinde dersliklerle beraber Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesini gezerek yapılan derslere katılım sağladılar. Ayrıca Prof. Dr. Fuat Sezgin Merkez Kütüphanesini gezen çocuklar bunların yanı sıra cep sinema salonunda Kızılaycılık eğitimi ve İlk Yardımın önemini anlatan seminerlerle bilinçlendirildiler.

Proje sonunda minik mezunlar için Nuri Demirağ Konferans Salonu’nda, Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Çam, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aktaş, Kızılay Samsun Şube Başkanı Onur Çoban, Kızılay Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Etli, Samsun Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Tayfun Şener,  Genç Kızılay Üniversiteler 2. Bölge Başkanı Halide Polat, Genç Kızılay Samsun İl Başkanı Lütfullah Osman, Genç Kızılay Samsun Üniversiteler Birim Başkanı Kübra Aksu ve Samsun Üniversitesi Genç Kızılay Topluluk Başkanı Işık Can Deniz’in katılımlarıyla belge ve hediyelerini de verilerek mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Öğrenci Destek Hattı