Samsun “3. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri” Kongresi Başladı

Samsun Üniversitesi birçok önemli aile hekimi ve akademisyeni bir araya getiren “3. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri Kongresi”ne ev sahipliği yapıyor.

Samsun “3. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri” Kongresi birçok uzman bilim insanının katılımıyla başladı. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinin ev sahipliği, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Samsun girişimi ve organizasyonu ile 16 Mayıs 2024 Perşembe günü Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonda başlayan “3. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri” kongresi yoğun bilimsel ve akademik programıyla 19 Mayıs’a kadar devam edecek.

Üç gün sürecek kongresinin ana teması ise “Aile Hekimliği ve Güncel Tıp” olarak belirlendi. Kongrede  “Aile Hekimliği ve Güncel Tıp” temasına uygun olarak aile hekimlerinin araştırmalarını sunacakları sözlü bildirilerden oluşan oturumların yanı sıra, zengin bilimsel program ışığı altında, alanının uzmanı bilim insanları tarafından sağlık hizmetlerinde baş döndürücü bir hızda gerçekleşen gelişmeleri ve ayrıntılı olarak irdelenecek.

Evde Sağlık Hizmetleri ve Akademik Gelişim Kursu

Kongrenin ilk günü, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdinç Yavuz başkanlığında “Evde Sağlık Hizmetleri” ve “Akademik Gelişim” kursu ile başladı. Samsun ve çevre illerden çok sayıda doktor ve hekimin katılım gösterdiği kurslarda, evde sağlık hizmetleri ve akademik gelişim konuları detaylı olarak ele alındı.

3. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri” Kongresi 19 Mayıs’a kadar çeşitli oturumlar ve etkinliklerle devam edecek.

Öğrenci Destek Hattı