Samsun Üniversitesinde “İnsanlığa Beyaz Çağrı” Sergisi

 

 

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından düzenlenen “İnsanlığa Beyaz Çağrı” adlı fotoğraf sergisi yoğun bir katılımla açıldı. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sonucu hayatını kaybeden yüzlerce sağlık çalışanı ve sivili anmak ve bu trajediye dikkat çekmek amacıyla organize edilen sergi, İsrail’in saldırıları sonucunda yaşanan acıları ve insanlık dramını fotoğraflar aracılığıyla gözler önüne serdi.

Canik Kampüsü B Blok’ta düzenlenen serginin açılış törenine Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Salih Kesgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Samsun Üniversitesi Rektörü Aydın, “İnsanlığa Beyaz Çağrı” fotoğraf sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, İsrail’in Filistin’de yürüttüğü zulüm ve soykırımın bir an önce sona ermesi gerektiğini vurguladı. Rektör Aydın, konuşmasında zulüm, baskı ve soykırımları önlemenin ve durdurmanın yolunun işimizi en iyi şekilde yaparak ve bilim ile teknolojide güçlenmek olduğunu vurguladı. Aydın, toplum olarak bilgiye ve yeniliğe yatırım yapmanın, dünya sahnesinde daha etkili bir rol oynamak ve adaletsizliklere ile insanlık dışı uygulamalara karşı güçlü bir duruş sergilemek için kritik olduğunu belirtti. Rektör Aydın, serginin düzenlenmesinde emeği geçen Tıp Fakültesi öğrencilerine ve katılımcılara teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalık yaratmada önemli bir rol oynadığını belirtti.

Serginin organizasyonunu üstlenen Tıp Fakültesi öğrencileri, etkinlikle ilgili yaptıkları açıklamada, “Amacımız, Filistin’de yaşanan insanlık dışı koşulları ve bu durumdan en çok etkilenen sivil halkın ve sağlık çalışanlarının sesini dünyaya duyurmak.” dedi.

Öğrenci Destek Hattı