Sağlık Yönetimi Eğitimi ve Sektörün Geleceği Samsun Üniversitesinde Konuşuldu

Samsun Üniversitesi, 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü kapsamında sağlık sektörünün önemli isimlerini Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonu’nda ağırladı.

“Samsun’da Kamu Hastane Hizmetleri Yönetimi” başlığı altında düzenlenen panelde, sağlık yönetimi alanındaki son gelişmeler ve yenilikler katılımcılarla paylaşıldı.  Etkinliğe, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Uğur Sezgin Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Arslan Kayhan, akademik ve idari personel ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.
Etkinlikte, Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Uğur Sezgin ve Destek Hizmetleri Başkanı Arslan Kayhan, deneyimlerini ve bilgilerini katılımcılar ile paylaştı. Sağlık yönetimi konusunda bilinç ve farkındalığı artırmayı amaçlayan panelin moderatörlüğünü ise Samsun Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Yıldırım üstlendi.

Sezgin: “Sağlık Yönetiminde İnsan İlişkileri Çok Önemli”

Konuşmasında kariyer yolculuğunu ve sağlık yönetimi alanındaki deneyimlerini paylaşan Uzm. Dr. Uğur Sezgin yönetimindeki 18 devlet hastanesi ve acil sağlık merkezlerini kapsayan geniş bir sorumluluk alanından bahsetti. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün yapısal organizasyonuna değinen Sezgin, çeşitli başkanlıkların fonksiyonlarını ve önemini vurguladı. Sezgin ayrıca, hastane yönetimi ve idarecilikte en önemli becerinin insan ilişkileri ve iletişim olduğuna dikkat çekerek teknik bilgi ve yönetmelikler kadar, bu becerilerin de yönetim başarısı için kritik olduğunu söyledi. Türkiye’deki sağlık sisteminin büyüklüğüne işaret eden Sezgin, sağlık yöneticiliği bölümünden mezun olanların bu sistemin çeşitli alanlarında önemli roller üstlenebileceğini belirtti. Sezgin, gelecekte, sağlık sisteminin gelişiminde ve profesyonelleşmesinde eğitimli sağlık yöneticilerinin rolünün artacağını öngördüğünü dile getirerek sağlık sektörünün geleceğinde, bu alanda eğitim almış profesyonellerin önemli bir yere sahip olacağını ifade etti.

Kayhan: “Teori ve Pratik Arasındaki Köprü Kurulmalı”

İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Arslan Kayhan da sağlık sektörünün farklı yönlerine ışık tuttu. Kayhan, kariyer yolculuğundan başlayarak, tıbbi alandan idari ve yönetim alanına geçiş yapmanın önemine dikkat çekerek, sağlık hizmetlerinin arkasında yatan karmaşık yapıyı ve bu yapıların yönetiminde karşılaşılan zorlukları vurguladı. Sahadaki tecrübenin, teorik eğitimin yanı sıra ne kadar önemli olduğuna ve karşılaşılan gerçek dünya problemlerinin teorik bilgiden farklı olduğuna işaret eden Kayhan ayrıca kamu kaynaklarının kullanımında gösterilmesi gereken dikkat ve sorumluluğun altını çizdi. Arslan Kayhan son olarak, sağlık yönetimi mezunları için kamu sektöründe artan istihdam fırsatlarına değinerek, bu alanda eğitim alan bireylerin gelecekte daha fazla rol üstleneceğinin sinyallerini verdi.
Panelde katılımcılar, sağlık sektöründeki idari işleyişten hasta memnuniyetine kadar birçok konuda bilgi alırken, interaktif ortamda soru-cevap kısmıyla merak ettikleri konularda bilgi aldılar. Etkinlik, panelistlere plaket takdimi ve stajlarında başarılı olan ilk 3 öğrenciye teşekkür belgelerinin verilmesi sonrası fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Öğrenci Destek Hattı