Barış Ve İnsanlık İçin Birliktelik Zamanı | Tıme To Become Together For Peace And Humanıty | حان الوقت لنعمل معًا من أجل السلام والإنسانية

Kendi vatanında mülteci durumuna düşürülmüş işgal ve baskı altındaki Filistin halkı, egemen güçlerin de desteğiyle, zalim İsrail tarafından hiçbir ayrım gözetmeksizin uygulanan bir soykırım tehdidiyle karşı karşıya.

Bütün dünya biliyor ve görüyor ki bugün yaşananların yegâne sebebi, geçmişte gayri Müslimler tarafından işgallere, zulümlere hatta soykırıma tabi tutulurken, İslam dünyası tarafından sürekli koruyup kollanan Yahudilerin, Siyonizm’in kirli emellerine uyarak Filistin yurdunu ve Müslümanların kalbi olan Kudüs’ü işgal ederek on binlerce kişiyi katletmesi ve milyonlarca kişiyi sürgün etmesidir. Baskı ve zulmün ne olduğunu en iyi bilen İsrail’in sivil yerleşim alanlarına; hastane, ibadethane ve üniversiteler dahil olmak üzere önüne gelen her şeye düzenlediği saldırılar, zaten abluka altında olan Gazze’de büyük bir insani krizin meydana gelmesine sebep olmuş durumda. Gazze’de meskûn 2 milyonluk nüfusun önlerine göç veya ölüm seçeneğinin konulması, ne yazık ki bütün insani değerlerin ayaklar altına alındığı, uluslararası insan hakları hukukunda ‘etnik temizlik’ ve ‘soykırım’dan başka bir şekilde adlandırılması mümkün olmayan bir vahşettir.

Bu hususta; siyasi aktörler kadar bilim insanlarının da sorumluluk üstlenmesi gerektiğine ve vicdanı olan bütün bilim insanlarının yaşananlara kayıtsız kalamayacağına olan inancımız nedeniyle Filistin halkının haklı mücadelesinin yanında olmaya davet ediyor; yaşananlar karşısında eliyle, diliyle ya da kalbiyle tutumunu ortaya koyması gereken güç sahiplerinin sessizliğe bürünmesinden utanç duyuyoruz.

The occupied and oppressed Palestinian people, reduced to refugees in their own homeland, face with the threat of genocide, carried out indiscriminately by the oppressor Israel, with the support of dominant powers.

The whole world knows and sees that the sole reason for what is happening today is that Jews, who in the past were subjected to invasions, persecutions, and even genocide by non-Muslims but were constantly protected and supported by the Islamic world, followed the ambitions of Zionism and occupied the Palestinian homeland, including the heart of the Muslim world, Jerusalem, resulting in the death of tens of thousands and the exile of millions. Israel, a nation becoming very familiar with oppression and cruelty, has caused a major humanitarian crisis in Gaza, which is already under blockade, through its attacks on civilian settlements, hospitals, places of worship, and universities. The forced choice of emigration or death for the 2 million inhabitants of Gaza is an atrocity that regrettably disregards all humanitarian values and can be described as nothing less than ‘ethnic cleansing‘ and ‘genocide‘ according to international human rights law.

In this context, we believe that academics should shoulder responsibility as much as political actors and that all academics with a conscience should not remain indifferent to these events. We invite them to stand in support of the just struggle of the Palestinian people. We are ashamed of the silence of those in power who should express their stance through their actions, words, or hearts in the face of what is happening.

إن الشعب الفلسطيني الذي تحول إلى لاجئ في وطنه ويعيش تحت الاحتلال والاضطهاد، يواجه خطر الإبادة الجماعية دون أي تمييز، وهذا الوضع يحدث بدعم من كثير من الدول العظمى. إن العالم يعرف ويرى أن المسؤول الوحيد عما يحدث اليوم هم اليهود الصهاينة الذين كانوا يحظون بحماية ورعاية من قِبل المسلمين أثناء تعرضهم للنفي والاضطهاد وحتى الإبادة الجماعية على يد الآخرين عبر التاريخ، اليهود الصهاينة الذين احتلوا أرض فلسطين والقدس، قلب المسلمين، إنهم يفعلون ذلك تماشيا مع الطموحات الصهيونية الحاقدة، ولهذا السبب قتلوا عشرات الآلاف من الناس ونفوا الملايين منهم. إن إسرائيل، التي ينبغي أن تعرف بشكل جيد ما يعنيه القمع والقسوة، شنت هجمات على المنشآت المدنية، بما في ذلك المستشفيات وأماكن العبادة والجامعات. وقد تسبب هذا في أزمة إنسانية كبيرة في غزة، التي تعاني بالفعل من الحصار. إن إعطاء خيار الهجرة أو الموت لمليوني شخص يعيشون في غزة هو للأسف عمل فظيع يدوس على كل القيم الإنسانية ولا يمكن تسميته إلا “التطهير العرقي” أو “الإبادة الجماعية” في القانون الدولي. ونحن نعتقد أن العلماء، فضلا عن الجهات الفاعلة السياسية، ينبغي أن يتحملوا المسؤولية بشأن هذه القضية، وأن جميع العلماء ذوي الضمير لا يجوز لهم أن يظلوا غير مبالين بما يحدث. ولذلك ندعو الجميع للوقوف إلى جانب النضال المشروع للشعب الفلسطيني. كما أننا نخجل من صمت أصحاب السلطة الذين يجب أن يعبروا عن موقفهم بأيديهم أو بألسنتهم أو بقلوبهم في مواجهة ما يحدث في فلسطين.