20 Ocak 1989 Samsun’un Acı Günü

20 Ocak 1989 hem Türk futbol tarihinin hem de Samsun halkının en acı günlerinden biriydi. Samsun’u ve tüm Türkiye’yi derin bir yasa boğan bu tarihin üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen o büyük acı hâlâ yüreğimizde taptazedir.
Kaybettiği isimlerin anısına kırmızı ve beyaz olan renklerine siyah rengi de ekleyen Samsunspor bu elim kazada teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalığlu, Mete Adanır ve Zoran Tomiç ile otobüs şoförü Asım Özkan’ı da yitirmiştir. Vefatlarının 32. yıldönümünde tüm bu isimleri bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyorum. Samsunspor camiasına, tüm Samsun’a ve futbolcuların ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu acıya tanıklık edip hayatta olan tüm futbolcu ve teknik heyete de uzun ömürler temenni ediyorum.
Ülkemizde bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyor, geçtiğimiz yıl şampiyon  olarak bizleri gururlandıran Samsunsporumuza süper lig yolunda da başarılar diliyorum.

Prof. Dr. Mahmut Aydın