2. Uluslararası Batman Sempozyumu

Batman’ın il oluşunun 34. yılında “Kültür, Şehir ve Gelişim” temasıyla 16-17 Mayıs 2024 tarihlerinde Batman’da düzenlenmesi planlanan “2. Uluslararası Batman Sempozyumu/2024″ün temel amacı, Batman’ı her yönüyle akademik olarak ele almak; bu sayede Batman’a ait köklü tarihi, coğrafi, sanatsal, ekonomik, dini, sosyal, kültürel ve folklorik değerleri ortaya çıkarmaktır. Batman Üniversitesinin ev sahipliğinde disiplin esaslı oturumlarla gerçekleştirilmesi planlanan “2. Uluslararası Batman Sempozyumu/2024” başta ilmi ve kültürel yaşam olmak üzere arkeoloji, coğrafya, dil ve edebiyat, folklor, din, ekonomi, eğitim, sanat, politika, meşhur şahsiyetler, tarih, toplumsal yapı, güncel sorunlar, turizm, spor, sağlık, şehir ve mimari, biyoçeşitlilik, çevre, doğal zenginlikler-kaynaklar, enerji, madencilik, mühendislik, sanayi, tarım ve hayvancılık ana temaları etrafında düzenlenmesi öngörülmektedir. Sempozyuma katılım ücretsiz olup, sunulan bildiriler ilgili hakem süreçleri tamamlandıktan sonra tam metin olarak yayımlanacaktır. Sempozyum bilgilerine https://batman.edu.tr/birimler/ubs2024 linkinden ulaşılabilmektedir.

UBS-2024 DAVET MEKTUBU