15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Hegemonik güçlerin, 15 Temmuz 2016 akşamı kılıktan kılığa sokarak besleyip büyüttüğü FETÖ üzerinden Müslüman coğrafyanın imamesi olan ülkemizi bölüp parçalamak misyonuyla başlattığı hain darbe kalkışması, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın etkin liderliği ve çağrısıyla sokaklara akan yüzbinlerin Çanakkale ve Milli Mücadele ruhuyla vatan hainlerine karşı tek vücut olmasıyla kısa sürede bastırılmış ve ülkemiz uçurumun kenarından dönmüştür.

FETÖ tarafından Türkiye Cumhuriyeti’ne, ülkemizin millî birlik ve beraberliğine, geleceğine ve kardeşliğine karşı yapılan hain darbe girişiminin bertaraf edilmesi; tarih boyunca vatan ve bağımsızlık aşkıyla nice gaileleri atlatan aziz milletimizin devletine, vatanına, demokrasisine ve geleceğine canı pahasına sahip çıkarak, bu değerlerden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya gösterdiği bir kahramanlık örneğidir.

Vatan ve kutsal değerlerimiz uğruna canlarını feda eden 251 şehidimizi ve gazilerimizi hiçbir zaman unutmayacağız.

Samsun Üniversitesi olarak bize düşen görev, 15 Temmuz ruhunu her daim canlı tutmak; şehit ve gazilerimizin emanetine sahip çıkarak, bu emanetin bilincinde olan, milli ve manevi değerler ile donatılmış, aklın ve bilimin rehberliğinde bilinçli nesiller yetiştirmek ve bu sayede ülkemizin aydınlık geleceğine katkı yapmaktır.

Bu şanlı direnişin anısına millet olma bilincimizin perçinlendiği ve bu yıl “Türkiye Aşkına” temasıyla kutlanan “Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nü en kalbi duygularımla tebrik ediyor, 15 Temmuz’da vatanımız, bağımsızlığımız, kutsal değerlerimiz, milli birlik ve beraberliğimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; kahraman gazilerimize ve bu destanın mimarlarına şahsım ve üniversitem adına en derin saygı ve şükranlarımı ifade ediyorum.

Prof. Dr. Mamut AYDIN