14 Mart Tıp Bayramı Dolayısıyla Program Düzenlendi

14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir program düzenlendi. Programa; Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Prof. Dr. Ergin Kariptaş, Prof. Dr. Ali Bilgin, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Zülfinaz Betül, Samsun Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Uğur Karadeniz, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri ve Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ersin Köksal, 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak, sağlık çalışanlarının her koşulda insan hayatının değerinin bilincinde, hassasiyet ve titizlikle görevlerini yerine getirmeye devam ettiklerini dile getirdi.

Daha sonra söz alan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç ise 14 Mart Tıp Bayramı’nın, vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve huzurlu bir hayat yaşaması için gece gündüz demeden, her koşulda büyük bir özveriyle görev yapan tüm sağlık personeline şükranlarımızı sunmak için bir vesile olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmasında, sağlık çalışanlarının Covid-19 salgını sürecinde en zor şartlar altında kendi canlarını tehlikeye atarak mücadele ettiğine vurgu yaparak; aynı görev bilinci ve hassasiyeti tüm Türkiye’yi yasa boğan deprem felaketinden zarar gören vatandaşlarımızın yardımına koşarak da gösterdiklerini dile getirdi.

Program 14 Mart Tıp Bayramına konu olan saygıdeğer doktorlarımızın her koşulda insan hayatını önemseyerek en ön safta canla başla çalıştığını anlatan video gösteriminin ardından sona erdi.