Yeşilay Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması

Türkiye Yeşilay Cemiyeti 1920 yılında kurulmuş ve 1934 yılında Kamuya Yararlı Dernek statüsüne alınmış bir kuruluştur. Alkol, madde, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılığı alanlarında ulusal ve uluslararası çapta halk sağlığı çalışmaları yapan Yeşilay’ın Türkiye’de 120 şubesi bulunmaktadır. Türkiye Yeşilay Cemiyeti, yaptığı çalışmalarla sağlıklı geleceğe ve sağlık nesillerin yetişmesine katkı sağlayarak tarihsel misyonuna uygun olarak toplum menfaatine dönük hizmetlerine devam etmektedir.

Yeşilay gerçekleştirdiği projelerle kültür sanat faaliyetlerine destek vermeyi öncelikle amaçlamış ve bu çerçevede 2015 yılından bu yana mücadele ettiği tütün, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı temalarıyla Sağlıklı Fikirler Yarışması’nı düzenlemektedir. Böylelikle 7. sanat yoluyla gençlerde bağımlılık konusunda farkındalık ve bilinç oluşturması hedeflenmiştir. Her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilen yarışmanın teması 2023 yılı için, “Gençlerin Gözünden Uyuşturucu Madde Bağımlılığı” olarak belirlenmiştir.

Türkiye genelinde ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora ve açık öğretim dahil eğitim gören öğrencilerin katılımına açık olan ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ nün desteğiyle gerçekleştirilecek “Yeşilay Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışmasına başvurular” https://kisatilm.yesilay.org.tr/ adresinden gerçekleştirebilecektir.

Son Başvuru Tarihi: 27 Ekim 2023

Ön Değerlendirme Süreci: 30 Ekim – 1 Kasım 2023