SAMÜ’de Bayramlaşma Töreni Çevrimiçi Yapıldı

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Covid-19 pandemisi tedbirleri nedeniyle Ramazan Bayramı bayramlaşma programını çevrimiçi (online) olarak gerçekleştirdi. Ramazan Bayramı vesilesiyle Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak,  Genel Sekreter Doç. Dr. Salih Kesgin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş, İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Çağan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Demir ile birlikte rektör danışmanları, üniversite akademik ve idari personeli ile çevrimiçi ortamda buluştu, birlik ve beraberlik mesajları verilerek karşılıklı bayram dilekleri dile getirildi.

Rektör Aydın: “Birbirimizden Uzak Ama Gönülce Yakın Olduğumuz Üçüncü Bayramımız”
Rahmet ve mağfiret mevsimi olan Ramazan-ı Şerifi geride bırakmanın hüznünü yaşarken mübarek Ramazan Bayramı’na da kavuşmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Rektör Aydın, “Maalesef bayramı acı olayların gölgesinde kutluyoruz. Yakın zamanda Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Öktem hocamızı kaybettik. Aynı zamanda başta Doğu Türkistan olmak üzere Kudüs’te, Filistin’de ve dünyanın dört bir tarafında yaşanan insanlık dramları. Maalesef bu insanlık dramlarının birçoğu mazlum ve mağdur olan taraf Müslümanlar üzerinde yaşanıyor. Mağdur olan herkes bizim için aynıdır. Dinine kültürüne bakılmaz. Müslüman coğrafyaya baktığımız zaman mağduriyetleri Müslümanların yaşadığını görüyoruz. İsrail zaten bunu adet haline getirdi, biliyorsunuz 10 Mayıs aynı zamanda onların Kudüs Günü. Yaşananların başlamasında onun da etkisi var. 1948’de İsrail ilk kurulduğunda haritaya baktığınız zaman Yahudiler son derece azdı, gittikçe artmaya başladılar. Şimdi 1948’deki duruma Müslümanlar gelmiş durumda, son derece az bir yerle sınırlı. Bu noktada bizim kavli olarak dua etmekten başka yazılı olarak tepkimizi dile getirmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. Türkiye Cumhuriyeti en başından beridir Filistinlilerin yanında ve aktif rol almaya çalışıyor. Şimdi de aynı şey yapılıyor. Bir yandan da pandemi sebebiyle yüz yüze gelemediğimiz uzaktan bir bayram kutlaması yapıyoruz. Bu süreç de bize çok şey öğretiyor. Sadece dersler değil, DÜSAM’ın online olarak yaptığı oldukça da ses getiren etkinlikler var. Gelenek halini aldı, belki de böyle devam edecek. Toplantıları online yapmaya başladık, bayramlaşmaları online yapmaya başladık. Online olmak hayatımıza girdi, pandemiden sonra devam edip etmeyeceğini zaman gösterecek. Ancak bu işlere biraz daha yoğunlaşmamız gerekiyor. Bu pandemi döneminde üçüncü bayramımız oldu. Üniversitemiz ilk kurulduğunda pandemi öncesinde iki bayram yaptık. Mesai arkadaşlarımızın sayısı çok fazla değildi, zaman içerisinde personel sayımız 400’e ulaştı. Sayımız çoğalmaya başladı fakat biz bir araya gelememeye başladık. Bayram sonrasında aşının da yaygınlaşmasıyla Eylül ayında aktif olarak eğitim-öğretime açmak istiyoruz. Hem varlığımızı hissettiririz hem de büyürüz. Bu bizim birbirimizden uzak ama gönülce yakın olduğumuz üçüncü bayramımız. Tüm mesai arkadaşlarımın ve ailelerinin bayramlarını en kalbi duygularımla tebrik ediyorum,” şeklinde konuştu.

Online platform üzerinden gerçekleştirilen Samsun Üniversitesi Bayramlaşma Töreni’nin moderatörlüğünü İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Uğur Karadeniz üstlendi. Canlı yayında akademik ve idari personelin söz aldığı bayramlaşma programında, karşılıklı olarak bayram dilekleri ve iyi dilekler paylaşıldı, görüşme sıcak sohbetlerin ardından sona erdi.