Samsun Üniversitesinde “Özgürlük İçin Ribattayız”

Samsun Üniversitesinde Siyonist İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla “Özgürlük için Ribattayız” etkinliği organize edildi. Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü’nde kurulan çadırlarda öğrenciler ve akademisyenler, Filistin için adalet ve özgürlük adına dayanışma içerisinde çeşitli aktiviteler gerçekleştirdi. Etkinlikte, İsrail’in Filistin’de yaptığı katliamlar fotoğraflar aracılığıyla gözler önüne serildi ve katılımcılara bu konuda farkındalık kazandırıldı.

Etkinlikte yapılan basın açıklamasında, İsrail’in Gazze’de yaptığı insanlık dışı zulmün tarihin en vahşi katliamlarından biri olduğuna dikkat çekilerek, Gazze’deki direnişin, haklıyı zalimden ayıran bir dönüm noktası olarak görüldüğü ifade edildi. Açıklamada, Siyonist İsrail’in Filistin’de sadece bir halkı değil, aynı zamanda insani tüm ilke ve değerleri sistematik bir şekilde katlettiği vurgulanarak Batılı devletlerin bu katliama göz yummakla kalmayıp, İsrail’i desteklemekten çekinmedikleri dile getirildi ve özellikle ABD’nin, İsrail’e soykırım silahlarıyla destek verdiği ve Gazze’deki mezalimlerin faili olduğu ifade edildi.

Son günlerde ABD’nin çeşitli eyaletlerindeki üniversitelerde Siyonizm karşıtı gösterilerin yoğunlaştığına dikkat çekilen açıklamada, Harvard’dan Yale’e, California’dan Texas’a kadar pek çok üniversitede öğrencilerin ve akademisyenlerin Siyonist vahşeti lanetlediği ve Amerika’nın İsrail’e verdiği desteği protesto ettikleri belirtilerek bu eylemlerin Filistin direnişine destek verdiği ve Gazze’deki direniş meşalesinin aydınlığını duyurduğu ifade edildi. Açıklama, Siyonizmle mücadelenin daha da genişlemesi gerektiği ve dünyanın tüm vicdanlı halklarının adalet ve iyilikte buluşmaya, zalimlerin zulmünü suratlarına haykırmaya davet edildiği ifadeleriyle sona erdi.