Samsun Üniversitesi’nde Kalite Yönetim Sistemi Toplantısı Düzenlendi

Samsun Üniversitesi’nde Kalite Yönetim Sistemi: Süreç, Aşamalar ve YGG Toplantısı düzenlendi. Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih Kesgin’in yanı sıra akademik ve idari birim yöneticileri katıldı. Üniversite Kalite Birimi  tarafından, tanıtım sunumu gerçekleştirildi.
Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın yapmış olduğu toplantı açılış konuşmasında;
Kalite sürecinin iyi yönetilmesi gereken bir süreç olduğunu vurgularken; “ Çeşitli belirteçlere  göre üniversitemizde iç denetimleri  gerçekleştirdik. Bu denetlemelere istinaden geliştirilmesi gereken konuları ve eksiklikleri arkadaşlarımız büyük bir fedakarlıkla tespit etti. Burada üniversitemizi daha nitelikli hale nasıl getirebileceğimizi görmek istedik. Öyle ki bizim kendimize soracağımız en önemli soru ;aslında kendi çocuklarımızın üniversitemizde okumasını ister miydik olmalı. Akademik ve idari bütün paydaşlarımızın bu soruyu kendisine  sorması gerekiyor. Böylelikle gerek akademik gerekse idari olarak ,daha iyi hizmet verebileceğimize inanıyorum. Kalite politikamızın personelimiz tarafından kavranması gerekiyor. Hazırlanmış olan kalite el kitapçığı kaliteyle ilgili bütün sorularımıza cevap veriyor. Personelimiz bu kitapçığı ana kaynak olarak kullanabilir. Yine kalite ile ilgili bütün dökümanlara kalite.samsun.edu.tr adresinden arkadaşlarımız ulaşabilirler” dedi. Rektör Aydın sözlerini “Yapılan işi içselleştirerek en iyi şekilde yapmaya çalışmalıyız. Bu bizim görev bilincimizi vurguluyor. İlgili görevlerin takibinin yapılması çok önemli, başımızı yastığa koyduğumuzda vicdanımızın  rahat olması gerekiyor. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye tamamladı.
Toplantı soru – cevap kısmının ardından çekilen anı fotoğrafının ardından son buldu.