Samsun Üniversitesinde “Hezarfen Projesi” Başarıyla Tamamlandı

Samsun İlkadım Aziz Atik Fen Lisesi öğrencileri, Hezarfen Projesi kapsamında Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsünü ziyaret ederek Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi bölümlerinde eğitim aldı.
Öğrenciler, protokol gereği düzenlenen program çerçevesinde saat 09:00-17:00 arasında kampüste çeşitli etkinliklere katıldı. Ziyaret kapsamında, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Eğitim Laboratuvarı, Rüzgâr Tünelleri, Fakültenin Uçak Bakım ve Onarım Bölümüne ait SHY-147 Atölyesi ve Samsun Teknik’e ait atölyeler gezildi.

Eğitimler, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları Doç. Dr. İlyas Karasu, Dr. Öğr. Üyesi Melahat Cihan, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Selim Durna, Dr. Öğr. Üyesi Cem Kolbakır, Arş. Gör. M. Talha Tınastepe, Arş. Gör. Gökçen Jurnal, Arş. Gör. Fatih Saraç ve Arş. Gör. Sefa Şahin tarafından verildi. Öğrencilere hem teorik hem de pratik bilgiler aktarılarak, havacılık ve uzay mühendisliği alanında kapsamlı bir eğitim sunuldu.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertuğrul Çam Hezarfen Projesi’nde öğrencilere eşlik etti. Rektör Aydın, Hezarfen Projesi’nin önemine dikkat çekti. TRT’ye proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Aydın, gençlerin havacılık ve uzay mühendisliği konularında bilgi sahibi olmaları ve bu alanda başarılı bireyler olarak yetişmeleri amacıyla bu tür etkinliklerin önemini vurguladı.

Hezarfen Projesi ile gençlerin havacılık ve uzay mühendisliği konularında bilgi sahibi olmaları ve bu alanda başarılı bireyler olarak yetişmeleri amaçlanmaktadır. Öğrenciler, ziyaretleri boyunca hem üniversite ortamını tanıma hem de ilgilendikleri alanlarda bilgi edinme fırsatı buldu.