Samsun Üniversitesinde Afet Farkındalık Eğitimi Gerçekleştirildi

Samsun Üniversitesi, afet bilincini artırmak ve toplumu olası felaketlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla düzenlenen “Afet Farkındalık Eğitimi-Tatbikatı” etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonunda düzenlenen etkinliğe; Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Soruç, akademik ve idari personel ile çok öğrenci katılım gösterdi. Konuşmacı olarak AFAD Eğitim Uzmanı Murat Çetin yer aldığı etkinlikte, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenler detaylı bir şekilde katılımcılara anlatıldı.

Etkinlik, Samsun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün denetiminde, afet öncesi hazırlık ve afet anında doğru hareket etme prosedürleri üzerine yoğunlaşan eğitim modülleri içerdi. AFAD Eğitim Uzmanı Murat Çetin, afet öncesi alınması gereken tedbirler, “çök-kapan-tutun” gibi deprem esnasında hayat kurtarıcı olabilecek teknikler üzerinde durarak ilk 72 saat içinde atılacak adımlar ve afet sonrası müdahaleler hakkında önemli bilgilendirmelerde bulundu. Etkinliğin ardından Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Adem Soruç tarafından AFAD Eğitim Uzmanı Murat Çetin’e hediye takdiminde bulunuldu.

Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonunda yapılan “Afet Farkındalık Eğitimi-Tatbikatı” Ballıca Kampüsünde de yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.