Samsun Üniversitesi, Samsun Teknopark’ın ortakları arasına katıldı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kampüsünde yer alan Samsun Teknopark’ın danışma kurulu toplandı. İmzalanan hisse devir protokolü ile Samsun Üniversitesi, Samsun Teknopark’ın ortakları arasına katıldı. Samsun Teknoparkta yapılan toplantı ve imza töreninde Samsun Teknoparkta yapılan toplantıya; Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı ile Prof.  Dr.Cengiz Batuk, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Salih Zeki Murzioğlu, Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, OMÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep, Samsun Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Mortaş ve Genel Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Osman Özkoç yer aldı.

İmza töreninde; Samsun Üniversitesi Ballıca yerleşkesinin havacılık alanında Türkiye’nin en elverişli yeri olduğunun altını çizen Rektör Aydın;

Samsun Teknoparka katılmaktan ve bu sayede Ballıca Yerleşkesindeki mevcut alt yapının etkin bir şekilde kullanılacak olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın ; “Yeni bir teknopark kurmaktansa mevcut Teknoparkı geliştirerek bu şehre katkı sağlamanın daha iyi olacağını düşündük. Ballıca Yerleşkesindeki alanın aktif hale getirilmesi için de bir an önce harekete geçmemiz lazım. Çünkü bu alan, havacılık konusunda Türkiye’nin en elverişli yeri. Hep birlikte buranın atıl olmasının önüne geçerek, daha nitelikli firmaları buraya çekerek Samsun’a büyük bir ivme kazandırabiliriz. Milli mücadele gibi ülkenin belli sektörlerinin odak noktası Samsun olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Samsun Üniversitesi’nin Samsun Teknopark bünyesine katılmasıyla, Ballıca Yerleşkesindeki uçak hangarlarının, Teknopark için ek alan olabileceğine değinilen toplantıda, bu alanın Türkiye’de uçak ve uzay mühendisliği,  yüksek hacimli makine gibi alanlarda faaliyet gösteren büyük firmalar için oldukça elverişli olduğuna dikkat çekildi.

Samsun Üniversitesi Samsun Teknopark’ın ortakları arasına katıldı

Samsun Teknopark Danışma Kurulu Toplantısının sonunda, Samsun Büyükşehir Başkanı Mustafa Demir nezdinde, OMÜ ile Samsun Üniversitesi arasında imzalanan protokolle Samsun Üniversitesi, Samsun Teknoparka ortak olarak Teknoparkın bünyesine katıldı. Protokolü OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal ile Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın imzalayarak hayırlı olması temennisinde bulundular.