Samsun Üniversitesi Liselerde Görev Yapan Rehber Öğretmenlerle Buluştu

Haberler - 24 Temmuz 2020 Cum

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) 28 Temmuz itibariyle açıklanması planlanan üniversiteye giriş sınavı sonuçlarına istinaden öğrencilere rehberlik edecek olan devlet ve özel okullarının ortaöğretim kademelerindeki okul müdürleri ve rehber öğretmenleriyle kahvaltılı istişare toplantısında buluştu. COVID-19 tedbirlerine son derece özen gösterilerek düzenlenen organizasyonda katılımcılara Samsun Üniversitesi’nin imkân ve fırsatları hakkında bilgilendirme yapılırken aynı zamanda üniversite – Milli Eğitim işbirliğini geliştirmek amacıyla da önemli adımlar atıldı. Toplantıya Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Aydın Karatay, akademisyenler, okul idarecileri ve rehber öğretmenler katıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin Kaynak yaptığı açıklamalarda özellikle ülkemizdeki mevcut potansiyelin nasıl en etkili ve verimli şekilde kullanılması gerektiğine ilişkin çarpıcı örnekler verdi. Başta ülke genelinde olmak üzere yerel ve küresel ölçekte, ekonominin gelişimi ve istihdamın arttırılması için üniversitelere düşen sorumlulukların ve görevlerin bilinciyle hareket ederek yapılması gerekenleri anlatan Rektör Yardımcısı, üniversitelerin sahadan uzaklaşan izole edilmiş kurumlar olmaktan çok, sahada yer alan, toplumsal ve ekonomik sorunlara duyarlı ve çözüm üreten kurumlar olması gerektiğine vurguda bulundu. Konuşmalarına Samsun Üniversitesi bünyesinde bulunan fakülte ve bölümlerin mevcut durumları ile devam eden Rektör Yardımcısı, Türkiye’deki şartlara ve ihtiyaçlara uygun olacak şekilde fakülte ve bölümler açtıklarını, nicelikten çok niteliğe önem verdiklerini ve ders içeriklerinin son derece titizlikle oluşturulduğunu detaylı olarak okul yetkilileri ile paylaştı. Her otuz yılda bazı mesleklerin kaybolduğunu belirten Rektör Yardımcısı, önceliğin her zaman için ülke kaynaklarının başında gelen insan gücü ve beşeri kaynaklar olduğunu, bu noktada da hem okulların hem üniversitelerin ortak paydaş olarak işbirliği içinde çalışması gerektiğini ve düzenli şekilde bu buluşmaları sürdüreceklerini belirtti. Bünyesinde yer alan üç fakülte, iki yüksekokuldaki akademik bölümlerle ilgili bilgi verilen toplantıda Biyomedikal Mühendisliği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Meteoroloji Mühendisliği, Uçak Bakım ve Onarım, Ekonomi ve Finans, Mütercim-Tercümanlık, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Sağlık Yönetimi gibi bölümlerin geleceğin meslekleri olmaları ve bu bölümlerden mezun olanlara dair istihdam talebinin olması, bu bölümlere dair yoğun ilginin olmasını beraberinde getirdi.

Samsun Üniversitesi’nin Türkiye’de bazı bölümlerin mevcut olduğu nadir üniversitelerden biri olması, öğrencilerine sunmuş olduğu imkânlar, sanayi ile sürdürdüğü karşılıklı işbirliği, doluluk oranı ile ilk sıralarda yer alması ve öğrencilerine çift anadal programlarında öğrenim görme fırsatını sunması konularında yapılan açıklamalar, etkinliğe katılan okul yetkilileri tarafından ilgiyle dinlendi. Yeni öğrencilerini hem kendisinin hem de son derece deneyimli bir kadroya sahip olan tüm akademik birimlerin sabırsızlıkla beklediğini belirten Kaynak, gelen soruları ilgi ile cevaplandırdıktan sonra katılımları için teşekkür ederek programı sonlandırdı.