Rektör Aydın, Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısına Katıldı

Samsun Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Akademik Kurul toplantısı yapıldı. Samsun Üniversitesi Canik Kampüsü 100. Yıl Konferans Salonunda gerçekleşen 2023-2024 Akademik Kurul Toplantısına; Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Bilgin, Prof. Dr. Selahattin Kaynak, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz, fakülte yönetimi ve akademisyenler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın toplantıda yaptığı konuşmada 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılının Samsun Üniversitesine hayırlı olması temennisinde bulunarak yükseköğretimde eğitime dair yenilikçi yaklaşımlar üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Eğitimin klasik yöntemlerden ziyade, öğrencilerin ilgisini çekecek, onları daha etkin ve interaktif bir öğrenme sürecine dâhil edecek yöntemlere yönelinmesi gerektiğini vurgulayarak eğitimde yenilikçi yöntemlerin önemini vurguladı. Üniversitelerin birbirleriyle nasıl işbirliği yapabileceğini ve öğrencilerin eğitim materyallerini nasıl daha etkili kullanabileceklerini de dile getiren Rektör Aydın, öğrencilere yönelik sınav ve değerlendirme sistemlerinde de yenilikçi yaklaşımların benimsenmesi gerektiğini, vize ve final gibi geleneksel sınav yöntemlerinin yanı sıra öğrencilere pratik bilgi ve becerilerini geliştirebilecekleri alternatif değerlendirme yöntemlerinin de sunulması gerektiğini ifade etti. Rektör Aydın son olarak, eğitim süreçlerinde esneklik ve yenilikçiliğin önemine vurgu yaparak, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin mevcut yönetmeliklerin sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek eğitim kalitesini artırabileceklerini belirtti. Siyasal Bilgiler fakülteleri özelinde de bu yenilikçi yaklaşımların benimsenmesi gerektiğini söyleyerek, eğitimde kalitenin artırılmasının önemine dikkat çekti.

Toplantı da konuşan Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal Yılmaz 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılına dair genel bir değerlendirmede bulundu. Dekan Yılmaz konuşmasında aynı zamanda Siyasal Bilgiler Fakültesinin kurumsallaşma sürecini, gelecek döneme ilişkin mevcut durumun ele alındığı, yeni stratejilerin belirlendiği ve bunlarla ilgili istatistiklerin yer aldığı bir ayrıntılı bir sunum gerçekleştirildi.

Akademik Kurul Toplantısı, akademik kadronun görüşlerinin, önerilerinin ve katkılarının paylaşılması sonrası hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.