Rektör Aydın Samsun Teknopark ve Ar-Ge Buluşmalarının Açılışına Katıldı

Rektör Aydın: Samsun Üniversitesi olarak Samsun Teknopark’ın Bir Paydaşı Olacağız

Samsun Üniversitesi (SAMÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Samsun Teknopark ve Ar-Ge Buluşmalarının” ikincisine katılarak konuşma yaptı. Pandemi şartları nedeniyle internet üzerinden canlı yayınlanan buluşmanın açılışına Rektör Prof. Dr. Mahmut Aydın ile birlikte Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Figopara & Trendbox Yönetim Kurulu Başkanı katılım gösterdi. Samsun Teknopark ve Ar-Ge Buluşmalarının Teknopark firmaları ile Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji ve Transfer Ofisinin (OMÜ-TTO) buluşlarının, kuluçka girişimcilerinin ve Samsun’da faaliyet gösteren Ar-Ge merkezlerinin tanıtılması amacıyla düzenleniyor.

Samsun Üniversitesi’nin Samsun Teknopark’ın bir paydaşı olacağını ifade eden Rektör Aydın, “Üniversiteler ülkemizin gelişmesinde önemli bir lokomotiftir. Aynı zamanda üniversiteler eğitimin yanı sıra şehrin ve ülkenin ekonomik gelişimine de katkı sağlama görevi üstlenmektedir. Üniversiteler Ar-Ge faaliyetleri gerçekleştirmediği ve patent üretimi yapmadığı takdirde ülkemizin sanayide yeterli gelişmeyi göstermesi mümkün değildir. Gelişmiş ülkeleri incelediğimizde üniversitelerinin çok ciddi seviyede patent sahibi olduğunu görebiliriz. Biz de akademisyenlerimizden yayınlarının kitap ya da dergilerde kalmamasını, üretim haline gelmesini beklemekteyiz. Bu amaçla kurulan Samsun Teknopark’a bu kapsamda önemli görevler düşüyor. İnşallah Samsun Üniversitesi olarak biz de Teknopark’ın bir paydaşı olarak yaklaşık 200 akademisyenimizle şehrimizin gelişimine katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Şehrimizin köklü üniversitesi Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin değerli akademisyenleri ile birlikte daha da başarılı çalışmalar gerçekleştirileceğine inanıyorum. Şehrimizin gelişimi için tüm paydaşları bir arada görmek memnuniyet verici. Bu birleşim ve doğru bir koordinasyon ile iyi sonuçlar çıkacaktır. Birleşmenin bir göstergesi olan bu etkinlikte emeği geçen başta Sayın Valimiz Dr. Zülkif Dağlı ve OMÜ Rektörü Sayın Prof. Dr. Yavuz Ünal olmak üzere herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum,” dedi.

Panellerle ve buluş tanıtımlarıyla devam eden Samsun Teknopark ve Ar-Ge Buluşmaları, çeşitli etkinlik ve panellerle 25 Aralık 2020 tarihine kadar sürecek.