Rektör Aydın, II. Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesine Katıldı

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) tarafından 16-18 Mayıs 2024 tarihlerinde düzenlenen ve yerli ve yabancı sağlık kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği II. Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi, yapılan sunum, panel ve etkinliklerle sona erdi.  Samsun’da Sheraton Grand Samsun Otel’de düzenlenen organizasyona: Samsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, Samsun Milletvekilleri Murat Çan, Mehmet Karaman, Cumhuriyet Başsavcısı M. Sabri Kılıç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Bilgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Adem Soruç, Askon Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru ve Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri ve sağlık personeli katılım gösterdi.

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin de stant açarak aktif katılım gösterdiği etkinlikte, tıp fakültesi akademisyenleri ve doktorları, sağlık sektöründeki yenilikler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, II. Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi’nde önemli açıklamalarda bulundu. Aydın, sağlık sektöründe kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasının önemine vurgu yaptı. Şehrin iki üniversiteye ve iki tıp fakültesine sahip olduğunu belirten Aydın, Samsun’un sağlık yatırımları açısından ciddi adımlar attığını söyledi. Rektör Aydın, şehir hastanelerinin sadece mevcut hastaların tedavisi için değil, bölgenin bir sağlık üssü olması için kurulduğunu ifade etti. Sağlık turizmi konusunda stratejik planlamaların gerekliliğine değinen Aydın, uzun vadeli yaklaşımların önemine işaret etti. Ayrıca koruyucu sağlık hizmetlerinin de ele alınması gerektiğini belirtti. Rektör Aydın, konuşmasının sonunda Samsun Valisi ve Büyükşehir Belediyesi’ne sağlık turizmine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederek Zirvenin Samsun’a hayırlı olmasını ve sağlık sektöründe gelişmelere katkı sağlamasını diledi.

İlk Gün Etkinlikleri:

İlk gün etkinlikleri kapsamında, açılış konuşmalarının ardından çeşitli paneller düzenlendi: Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dahili Tıp Bilimleri, Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çetin Kürşat Akpınar, nörolojik hastalıklar üzerine yaptığı sunumda, bu hastalıkların tanı ve tedavi yöntemlerindeki son gelişmeleri ele aldı.

İkinci Gün Etkinlikleri:

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi akademisyenleri “II. Uluslararası Samsun İkiztepe Sağlık Zirvesi”nin ikinci gününde de çeşitli sunum ve bildirileriyle literatüre önemli katkılar sağladı. Cerrahi Tıp Bilimleri, Kulak, Burun, Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Doğukan Özdemir, Nöroloji Nöroşirurji başlıklı panelin oturum başkanlığını gerçekleştirdi. Cerrahi Tıp Bilimleri, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Umut Tuncel, plastik cerrahi alanındaki yenilikler ve estetik cerrahi teknikleri hakkında kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Dahili Tıp Bilimleri Bölümü, Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Öztürk, sağlık turizminde inovatif uygulamalar üzerine yaptığı sunumda, Türkiye’nin sağlık turizmindeki potansiyelini ve bu alandaki yenilikçi yaklaşımları vurguladı. Cerrahi Tıp Bilimleri, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Emrah Ereren de, kalp ve damar hastalıklarının cerrahi tedavi yöntemleri ve son teknolojik gelişmeler üzerine bilgi verdi.