Gençler İlim ve İrfan İçin Yarıştı

Samsun Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ortak organizasyonu ile düzenlenen “40 Ayet 40 Hadis Ezber Yarışması“nın Samsun İl Finali büyük bir heyecanla gerçekleşti.

Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonunda düzenlenen etkinliğe; Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Rektör Yardımcıları, Prof. Dr. Salih Kesgin, Prof. Dr. Ali Bilgin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Kılıç, Samsun Aşıkkutlu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Metin Koca, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Av. Hasan Tahsin Şengül, Samsun İmam Hatipliler Mezunlar ve Mensuplar Derneği (SAMİMDER) Başkanı Mehmet Kozal, Yeşilyurt Demirçelik ve Liman İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yeşilyurt, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Havza İlçe Müftüsü Cemil Alıcı, Kavak İlçe Müftüsü Yakup Belen, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü Yaşar Teyyare, imam hatip lisesi müdürleri, Samsun Üniversitesi akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Samsun’un 17 ilçesinden yirmi temsilcinin katıldığı il finalinde, İmam-Hatip Liseleri öğrencileri ezberledikleri ayet ve hadisleri sunarak yarışma heyecanını yaşadı. Yarışma, Samsun Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim elemanları Prof. Dr. Mustafa Irmak, Dr. Öğr. Üyesi Recep Köklü ve Öğr. Gör. İbrahim Urgancı‘nın jüri üyeliğinde gerçekleştirildi ve öğrencilerin performansları bu seçkin jüri tarafından titizlikle değerlendirildi.  Yarışmanın ardından, sonuçların açıklanmasından önce Emine Ahmet Yeni Kız Proje İmam Hatip Ortaokulu öğretmenlerinden Neyzen Mustafa Yazgan tarafından icra edilen ney dinletisi katılımcılara huzurlu anlar yaşattı. Ney dinletisi, yarışmanın ardından heyecanla beklenen sonuçlar öncesinde manevi bir atmosfer oluşturdu.

Yarışma sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Yarışmanın 1’incisi Atakum İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Emirhan Kaya‘ya 25.000 liralık ödülünü Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın takdim etti. 2’inci olan Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Hasan Salih Köksal‘a 20.000 liralık ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar takdim etti. 15.000 liralık ödülü ise yarışmada ise 3’üncü olan Vezirköprü Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Meryem Yıldız ve Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammet Ali Karakaş paylaştı. 3’üncülüğü paylaşan öğrencilere ödüllerini Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Demir, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Kılıç, MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Av. Hasan Tahsin Şengül ve Yeşilyurt Demirçelik ve Liman İşletmeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yeşilyurt takdim etti.

Yarışmaya iştirak eden öğrencilere de 1000 liralık ödüllerini SAMİMDER Derneği Başkanı Mehmet Kozal, Kavak İlçe Müftüsü Yakup Belen, Havza İlçe Müftüsü Cemil Alıcı ve Aşıkkutlu Dini İhtisas Merkezi Müdürü Metin Koca, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretiminden Sorumlu Şube Müdürü Yaşar Teyyare  takdim etti.

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, yarışmaya katılan tüm öğrencileri tebrik ederek, öğrencilerin ayet ve hadisleri hayatlarında uygulama hususunda da gayret etmeleri temennisini dile getirdi. Rektör Aydın konuşmasında, yarışmaya destek veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına, yarışmayı tertip eden Samsun Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocalarına ve yarışmanın koordinasyonunda emek veren Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür etti.

Törenin ardından düzenlenen ikram ve yemek ile etkinlik sona erdi. Katılımcılar, etkinliğin hem eğitici hem de keyifli olduğunu belirterek organizasyonu düzenleyenlere teşekkürlerini ifade etti.