ÇÜ-SABİDAM 2023 Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu

Çukurova Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu (HADYEK) tarafından, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün, 02.04.2019 tarih ve 2019/3 sayı ile yayımlanan ‘‘Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelgesi” esas alınarak hazırlanan program kapsamında, Sağlık Bilimleri Deneysel Uygulama ve Araştırma Merkezi (SABİDAM) bünyesinde 20 Kasım -1 Aralık 2023 tarihleri arasında “ÇÜ-SABİDAM 2023 Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu” düzenlenecektir.

Söz konusu kursun teorik kısmı online, uygulama kısmı ise SABİDAM bünyesinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir. Kurs katılımı tüm bilim insanlarına açıktır. Eğitim, ilgili genelge kapsamında A, B ve C kategorilerinde 1. Grup: Kemirgenler (fare, sıçan, kobay) ve tavşan türlerini kapsayacaktır. Kurs ücretleri; akademisyenler (profesör, doçent, doktor öğretim üyesi, öğretim görevlisi, araştırma görevlisi, doktor araştırma görevlisi, meslek mensupları) için 3200 TL, öğrenci (lisans ve lisansüstü öğrenci, akademik görev ve unvanı olmayan) 2500 TL’dir. Teorik ve uygulamalı derslere devam zorunluluğu %80′ dir. Kursun sonunda teorik (%50) ve uygulama sınavı (%50) yapılacak ve 2019/3 genelge kapsamında başarılı kursiyerlere sertifika verilecektir.

Konu ile ilgili detaylı bilgiye https://sabidam.cu.edu.tr/ adresinden ulaşılabilmektedir.