4. Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Kongresi

Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği(Agricities), Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 3335 sayılı Kanun hükümleri gereğince 2019 yılında kurulmuş uluslararası nitelikli bir teşekküldür. Birliğin yönetim kurulu başkanlığını Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Uğur İbrahim ALTAY yürütmekte olup, güçlü kurumsal yapısıyla büyümekte olan Birlik, yurtiçi ve yurtdışında toplam 270 üyeye ulaşmış bulunmaktadır. Birliğin yurtdışı üye ağı KKTC ve Azerbaycan’dan, Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ, Arnavutluk ve Kuzey Makedonya’ya; Filistin, Lübnan, Rusya Tataristan Cumhuriyeti, Maldivler ve Filipinlere, Afrika’da ise Kamerun, Benin, Senegal, Somali ve Cibuti’ye uzanmaktadır. Belediyeler tarafından ana omurgası oluşturulan Agricities, tarım ve gıda güvenliğinin stratejik öneminden hareketle, belediyeler. üniversiteler, sanayi/ticaret odaları ve sektör temsilcilerini uluslararası nitelikli toplantılarda bir araya getirmekte ve yerel işbirliklerinin geliştirilmesine katkı sağlamaktadır. Bu doğrultuda Agricities ve Bursa Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle 22­24 Mayıs 2024 tarihleri arasında Tarım İletişimi konulu “4. Uluslararası Yerel Yönetimler Tarım Kongresi” Bursa’da düzenlenecektir. Toplantı kapsamında Türkiye’de yerel seçim sürecinin nihayete ermesinin ardından oluşacak yeni yönetimlerle yeni bir dönem, yeni gündemler sloganıyla tarımsal iletişimin önemini vurgulamak ve tarımsal alanda farklı aktörler arasında iletişimi güçlendirmek yoluyla ülke tarımına olumlu katkılar sunulması amaçlanmaktadır. Merkezi ve yerel nitelikli kamu kurumları, üniversiteler, 18 ülkeden Birliğe üye belediye temsilcileri ve ilgili diğer aktörlerin katılımları ile gerçekleştirilecek olan programda tarım iletişimi konusu, tarımda dezenformasyon, alanda kurumsal işbirliğinin önemi, tersine göç ve kırsal kalkınma, dijital tarım, inovatif ve tamamlayıcı tarımsal teknikler, iklim değişikliği, kooperatifleşme, afet durumlarında iletişim ve genç/kadın girişimciliğini tarıma yönlendirmek ve benzeri başlıklarda ele alınacaktır. Bu başlıklar konunun detaylandırılmasına göre İnce Eleyip Sık Dokuyalım ya da Gözden Kaçmasın gibi oturum başlıklarında, katılımcı niteliğine göre ise Hocalardan Dinleyelim, Gençler Tarımı Konuşuyor ya da Tarımda Kadın Gücü gibi başlıklarda tasnif edilerek ele alınacaktır. Birlik toplantılarında simültane çeviri hizmeti sunulmakta olup, bildiri özetlerinin en geç 30 Nisan 2024 tarihine kadar ulaştırılması beklenmektedir.

Not: Program kayıtları aşağıdaki bağlantı kullanılarak yapılacaktır.