UZEM Duyurusu

Değerli öğretim elemanları,

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığın COVİD-19 salgını ile ilgili yazıları doğrultusunda, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemi ile sınırlı kalmak kaydıyla, örgün eğitim yerine ikame edilmek üzere derslerin uzaktan eğitim yolu ile sürdürülebileceği ifade edilmiştir. Bu kapsamda Üniversitemiz sahip olduğu teknik altyapı ve alanında uzman personelleriyle bu süreci yönetecek kapasite ve güçte olduğu değerlendirilmiştir.

Bu kapsamdaki dersler UZEM sistemine aktarılmış olup, öğretim elemanlarımızın öğrenci bilgi sistemindeki kullanıcı adı ve şifre bilgilerini kullanarak Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Öğrenme Yönetim Sistemine (ÖYS) giriş yapmak suretiyle; e-ödev, doküman paylaşımı, video paylaşımı ve sanal sınıf aktivitelerini gerçekleştirebilecek nitelikte çalışmalar tamamlanmıştır. İlave olarak sistemin nasıl kullanılacağına dair eğitimler, Uzaktan Eğitim Merkezi Müdürü tarafından öğretim elemanlarına verilmiş olup; ayrıca ilgili dokümanlar UZEM web sayfasında paylaşılmıştır.

Eğitim öğretim faaliyetlerinin her hangi bir aksaklığa sebebiyet vermeden,  23 Mart 2020 Pazartesi günü UZEM üzerinden verilmesi planlanmaktadır. Bu kapsamda, öğretim elemanlarımızın PDF, video ve soru gibi dijital ders materyallerini ilgili tarihten önce ÖYS’ye girmeleri sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi açısından önem arz etmektedir.

Konuyla ilgili olarak gerekli çalışmaların ivedilikle tamamlanması hususunda;

Gereğini rica ederim.

Prof.Dr. Mahmut AYDIN