Üniversitemizden 100. Yıl Hatıra Ormanı

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü, 100.Yıl Hatıra Ormanı’nda çevre bilincine vurgu yapma adına Samsun Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut AYDIN, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aydın MISIRLIOĞLU, Prof. Dr. Selahattin KAYNAK, Samsun Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Salih KESGİN, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin DEMİR, 19 Mayıs İlçesi Belediye Başkanı Sayın Osman TOPALOĞLU ve Samsun OGM yetkilileri tarafından fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Samsun Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut AYDIN, Peygamberimiz (S.A.V)‘in “Herhangi birinizin elinde bir hurma fidanı varken kıyâmet kopacak bile olsa, derhal onu diksin!” Hadis-i Şerif’ine vurgu yaparak, çevre ve toplum bilincinin dinimizdeki önemine ve gittikçe sanayileşen toplumda, doğanın ve doğanın temel niteliklerinden biri olan ağaç ve ormanlarımızın gelecek nesillere aktarılması gereken en önemli milli emanetlerimizden bir kısmı olduğunu altını çizerek vurgulamıştır. Eğitim ve öğretimin branşı ve yönü ne olursa olsun, çevre bilincinden yoksun yetiştirilen nesillerin başarıya ulaşmasının mümkün olmadığını belirten Prof. Dr. Mahmut AYDIN, bu bağlamda oluşturulan 100.Yıl Hatıra Ormanı’nın ne kadar önemli olduğunu ve gençlere örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtti.

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut AYDIN, “Bugün de Samsun OGM yetkilileri ile birlikte yarınlarımıza yeşil ve güzel bir Samsun ve güzel bir dünya bırakmak adına fidan dikiminde bulunduk. Samsun Üniversitesi ve Samsun OGM yetkilileri ile birlikte fidan dikerek kalıcı ve unutulmayacak bir gün olarak hatırlanmasını istedik bu anlamada çok mutlu ve gururluyuz” dedi.

Oldukça samimi bir havada gerçekleştirilen Fidan Dikme Etkinliğinde, Samsun Üniversitesi Yönetim Kadrosu tam kadro olarak iştirak ederken, töreni 19 Mayıs Belediye Başkanımız Sayın Osman TOPALOĞLU ve 19 Mayıs İlçesi Eşrafı da katılımlarıyla şereflendirmiş ve bu tarz etkinliklerin daha sık yapılması temennisinde bulunmuşlardır.

Etkinlik sonunda Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Mahmut AYDIN, başta 19 Mayıs İlçesi Belediye Başkanı Sayın Osman TOPALOĞLU olmak üzere etkinliğe katılan herkese sonsuz teşekkürlerini sunmuşlardır.

Haber: SAMÜ Kurumsal İletişim Ofisi
Görsel: SAMÜ Görsel İletişim Tasarım Ofisi