Karabük Üniversitesi İle İş Birliği Protokolü ve Sosyalfest Paydaşlığı İmzalandı

Haberler - 01 Temmuz 2025 Sal

Üniversitemiz, sosyal bilimler alanında Türkiye genelinde yürütülen çalışmalara güçlü bir katkı sunmak amacıyla iki önemli adım attı. Karabük Üniversitesi ile akademik iş birliği protokolü imzalayan Üniversitemiz, aynı zamanda Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali olan Sosyalfest’e kurumsal paydaş olarak katıldı.

Akademik İş Birliği Protokolüyle Güç Birliği

Üniversitemiz Merkez Ofis’te gerçekleştirilen törende, Üniversitemiz ile Karabük Üniversitesi arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. İki üniversite adına protokole, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık imza attı. Altı maddeden oluşan protokol; eğitim-öğretim faaliyetlerinden araştırma-geliştirme çalışmalarına, öğrenci ve öğretim elemanı değişiminden ortak proje üretimine kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. İki üniversite, ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitimde iş birliği yapacak, bilimsel projeler ve uluslararası başvurular için ortak hareket edecek. Ayrıca Sosyalfest ve Sağlıkfest gibi bilimsel ve kültürel etkinliklerde birlikte çalışarak Türkiye’nin sosyal bilimler alanındaki vizyonuna katkı sağlayacak.

Sosyalfest’e Kurumsal Paydaşlık: Bilime ve Gençliğe Yatırım

İş birliği sürecinin bir parçası olarak, Üniversitemiz ile Sosyalfest Bilim Derneği arasında da kurumsal paydaşlık protokolü imzalandı. Karabük Üniversitesi’nin himayesinde yürütülen ve tüm fikrî, sınai ve organizasyonel hakları Sosyalfest Bilim Derneği’ne ait olan festival, insan ve toplum odaklı çözüm önerileriyle sosyal bilimler alanında gençleri teşvik etmeyi amaçlıyor. “Türkiye Sosyal Bilimler Hamlesi” vizyonuyla yola çıkan festivalde, gençler sosyal model tasarım yarışmalarıyla becerilerini sergileyerek “Türkiye Yüzyılı”nın inşasında aktif rol alacaklar.

Rektör Aydın: “Sosyal Bilimlerin Gücünü Gençlikle Buluşturmak Bizim İçin Stratejik Bir Hedef”

Törende konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, imzalanan iş birliği protokolünün ve Sosyalfest paydaşlığının önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Karabük Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği, sadece iki kurumun değil, aynı zamanda ülkemizin akademik geleceğine yapılan bir yatırımdır. Sosyalfest gibi vizyoner bir organizasyona kurumsal paydaş olarak destek vermekten gurur duyuyoruz. Sosyal bilimlerin gücünü gençlikle buluşturmak, toplumların barış ve refah içinde yaşayabileceği bir gelecek için stratejik bir adımdır. Üniversitemiz, bu vizyon doğrultusunda katkılarını artırarak sürdürecektir.

Rektör Kırışık: “Birlikte Üretecek, Birlikte Yükseleceğiz”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık ise konuşmasında iki üniversite arasındaki iş birliğinin Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarına örnek teşkil edeceğini belirterek şöyle konuştu: “Bugün imzaladığımız protokol, yalnızca bir belge değil; birlikte üretme, birlikte yükselme iradesinin somut bir göstergesidir. Sosyalfest’in ortaya koyduğu vizyonu Samsun Üniversitesi gibi dinamik ve gelişen bir kurumla paylaşmak bizler için büyük bir kazançtır. Bu iş birliğinin; hem akademik alanda hem de gençliğin toplumsal sorunlara yönelik duyarlılığını artırmada önemli sonuçlar doğuracağına inanıyorum.