Uluslararası Ticaret Tezsiz Yüksek Lisans Mezuniyet Töreni

Samsun Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Uluslararası Ticaret Tezsiz Yüksek Lisans programı 2021 ve 2022 yılı mezunları için Samsun Üniversitesi Merkez Rektörlük ofisinde mezuniyet tören gerçekleştirildi.
2021 ve 2022 yılında programdan mezun olan öğrencilerin katıldığı törende Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selahattin KAYNAK yaptığı konuşmada, 2019 yılında açılan programda uluslararası ticaret çatısı altında birleşen disiplinler arası bir yaklaşım ile verilen eğitim sayesinde hem özel hem de kamu sektöründe kariyer fırsatları oluştuğunu ifade etti. Uluslararası Ticaret programının eğitim vermeye başladığı tarihten itibaren gerek özel gerekse kamu sektöründeki üst düzey yönetici ve çalışanların yoğun ilgisinin artarak devam ettiğini ifade eden KAYNAK, tezsiz programımızın akademi-iş dünyası işbirliği fırsatlarını ortak faydaya dönüştürmek için önemli bir rol üstlendiğini vurguladı. Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN hocamızın ilgi ve desteği ile Samsun Üniversitesinin bilimsel kapasitesini toplumsal faydaya dönüştüren farklı program ve etkinlikleri gerçekleştirmeye devam edeceğini belirten Prof. Dr. Selahattin KAYNAK, programdan mezun olan öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Mezun öğrenciler adına konunan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin teorik ve pratik yaklaşımlar sunan programın zengin öğretim üyesi kadrosunun kariyerlerine katkı sunduğu söyledi. Şahin konuşmasında; birçok mezun arkadaşımızın uzun süre önce yaşadığı mezuniyet heyecanını bu anlamlı buluşmada tekrar bizlere yaşama fırsatı veren başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut AYDIN olmak üzere tüm hocalara teşekkür ettiğini dile getirdi.
Törende; Prof. Dr. Selahattin KAYNAK, Prof. Dr. Mustafa Kemal YILMAZ, Doç. Dr. Havvanur Feyza KAYA, Dr. Öğr. Üyesi Nurullah EREM ve Dr. Öğr. Üyesi Melih KUTLU tarafından mezun öğrencilere cübbe giydirme ve diploma takdimi yapıldı. Mezuniyet töreni toplu fotoğraf çekimi ve kep fırlatmanın ardından verilen mezuniyet kokteyli ile son buldu.