Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Aydın’ı ziyaret etti

Ziyarette Ukrayna ve Türkiye’ deki havacılık sektöründeki gelişmeler üzerine konuşan Prof. Dr. Aydın ve Büyükelçi Bodnar, Ukrayna üniversiteleri ile üniversitemiz arasında muhtemel işbirlikleri üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Havacılık alanında özelleşmiş Ukrayna’ nın ve Avrupa’ nın önde gelen üniversitelerinden olan Kharkiv Ulusal Havacılık Üniversitesi ve Kiev Ulusa Havacılık Üniversitesi ile üniversitemiz Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi arasında eğitim ve araştırma alanında ortak çalışmalar yapılabileceği ifade edildi.

Kharkiv Ulusal Havacılık Üniversitesi farklı alanlarda uzmanlaşmış havacılık ve uçak mühendisleri yetiştirirken, Kiev Ulusal Havacılık Üniversitesi, aynı Samsun Üniversitesi gibi, havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu mühendis ve teknisyen yetiştirmenin yanında Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatınca (ICAO) onaylı pilotaj eğitimi de veriyor. Dünya havacılığında önemli yere sahip olan Ukrayna, Antonov ve Aeroprakt gibi sektörün önde gelen uçak üreticilerini bulunduruyor.