Türk Patent Bilgi ve Doküman Birimi Üniversitemizde Açıldı

Üniversitemiz ile Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) kurumu arasında 19.04.2020 tarihinde imzalanan protokolle birlikte üniversitemiz Canik Yerleşkesinde TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi hayata geçirilmiştir.

Bilgi ve Doküman Birimi ile ilgili faaliyetler üniversitemiz Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) koordine edilecek olup, öğretim elemanlarına ve girişimcilere sınai haklar konusunda bilgi ve destek sağlanacaktır. Birim; yenilikçi kültürün oluşturulması, markalaşma çabalarının desteklenmesi, katma değeri yüksek buluş ve tasarımların üretilmesi konularında önemli katkılar sağlamayı hedeflemektedir.

Fikri ve sınai hakların etkin bir şekilde korunmasına ilişkin çalışmaların bir parçası olan bu birim sayesinde öğretim elemanları ve girişimciler; sınai mülkiyet haklarına ilişkin her türlü bilgi ve dokümana, ilgili ulusal ve uluslararası mevzuat ve yayınlara ulaşabilecektir.

TTO Ekibi ile görüşerek sınai haklar konusunda destek alınabilecek ve patent veri tabanlarında araştırma yapılması için uygun ortamın tesis edilmesi konusunda destek sağlanacaktır. Bu bağlamda, firmalarımız  ve öğretim elemanlarımız yeni birimimiz hakkında daha detaylı bilgi almak üzere Canik Kampüsündeki  TTO ofisini ziyaret edebilirler.

İletişim: